"Atatürk'ün Hayalini Biz Gerçekleştiriyoruz"

"Atatürk'ün Hayalini Biz Gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, 1933'ün hayalini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün de hedeflerini, O'nun da hayalini biz gerçekleştiriyoruz.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, 1933'ün hayalini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün de hedeflerini, O'nun da hayalini biz gerçekleştiriyoruz, Ak Parti olarak. Biz başkaları gibi Atatürk'ten geçinmiyoruz, Atatürk'ün koyduğu hedeflere Türkiye'yi ulaştırıyoruz çok şükür" dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesi Gümüşkavak Mahallesi'nde Dim Çayı üzerine yapılacak, 191 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve maliyeti yaklaşık 7 milyon lira olan Ak Köprü'nün temeli atıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ne zaman güçlense önüne engeller konulduğunu, gençlerin birbirine kırdırıldığını belirtti. Darbelerde nice gençler ve siyasetçilerin katledildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "İşte Türkiye sevdalısı Adnan Menderes de darbe sonucunda idama götürüldü ama o çizgisinden, ilkelerinden hiç vazgeçmedi" dedi.

Menderes'in o dönemde CHP'deyken Antalya'ya geldiğini ve raporlar tuttuğunu anlatan Çavuşoğlu, Menderes'in raporunda, "Tek partili zihniyetin vergileri ve zulmü yüzünden Antalya'da çiftçiler, inim inim inliyor. Antalyalılar Korkuteli üzerinden gelecek tren hattı konusunda çok mutlular" ifadelerine yer verdiğine işaret etti.

Atatürk'ün 1933'te Antalya'ya tren seferi düzenlenmesi konusunda karar aldığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İşte 1933'ün hayalini biz gerçekleştiriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün de hedeflerini, O'nun da hayalini de biz gerçekleştiriyoruz, AK Parti olarak. Biz başkaları gibi Atatürk'ten geçinmiyoruz, Atatürk'ün koyduğu hedeflere Türkiye'yi ulaştırıyoruz çok şükür. İstanbul'un Boğaz'ın altından tüp geçitler de ecdadımızın hayaliydi, projesiydi, onu da biz gerçekleştiriyoruz. Nasıl? Çünkü gücümüz var. O zaman gücümüz yoktu. Belki Menderes bunların hepsini gerçekleştirecekti, onu da idama götürdüler."

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bütün hayallerini, projelerini gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Paralar faize, yolsuzluğa gitmiyor, borcumuz yok. Paralarımız hizmete gidiyor" dedi.

Türkiye'nin daha güçlü olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, 1 Kasım'dan sonra Türkiye'nin çok daha güçlü olacağına inandığını dile getirdi.

 

Kaynak : A Haber