Atasoy Müftüoğlu  Gençlerle Buluştu

Atasoy Müftüoğlu Gençlerle Buluştu

Fatih Akıncıları Gençlik Komisyonu tarafından organize edilen "Atasoy Müftüoğlu Gençlik buluşması" 2 Aralık cuma günü İstanbul'da Fatih Akıncıları Derneğinde gerçekleşti.

Fatih Akıncıları Gençlik Komisyonu tarafından organize edilen "Atasoy Müftüoğlu Gençlik buluşması" 2 Aralık cuma günü İstanbul'da Fatih Akıncıları Derneğinde gerçekleşti.
 
Lise ve üniversite gençliğinin yoğun ilgi gösterdiği programda, Atasoy Müftüoğlu gençlere nasihat ve yol gösterici nitelikte bir konuşma gerçekleştirdi..
 
"Yeni bir dil inşa etmek" başlığını taşıyan sohbetin satır başları şu şekilde:
 
*Zamanımızda gençlik birilerinin propaganda malzemesi olarak kullanılmak isteniyor. Gençlik olarak kendinizi her alanda yetiştirmeliyiz. Size bakanlar, herhangi bir grup veya taifenin propaganda malzemesi edilemeyeceğinizi anlamalı.
 
*Hakikat sayısal değerlere tabi tutulamaz,kapitalizmin dünyayı kuşattığı bir dönemde biz hangi akla hizmet ederek demokrasi diyoruz.
 
*Hem içeriye hemde dışarıya yönelik fikirlerimiz olmadığı sürece gerçek bir özgürlüğe sahip olduğumuzu söyleyemeyiz.
 
*Genç adamların düşünmeye cesaret etmesi gerekiyor.
 
*Sekülerizmin dahi dokunulmazlığı varken neden İslamın her yerine dokunuluyor.
 
*Eğer mezhep merkezli bir cümle kuruyorsak bu ahlaki, insani tarafımızın azaldığına hatta çürümeye yüz tuttuğuna işaret eder.
 
*15 Temmuz'da nur topu gibi bir milliyetçilik anlayışımız oldu. 15 Temmuz direni, gerektirdiği gibi içi dolu bir sonuç ne yazık ki doğuramadı. Direniş 3-4 gün sonra folklorik bir gösteriye dönüştü.
 
Programın sonunda Fatİh Akıncıları Gençlik komisyonu sorumlusu Recep Yiğit her ay farklı bir konukla bu buluşmaların devam edeceğini belirterek katılımcı gençlere teşekkür etti.
 



islaminaliz