Asgeri İçin Çaba Gösteriyoruz
Türkiyenin İran büyükelçisi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, Alirıza Askerinin bulunması için Türkiyenin ciddi çaba gösterdiğini söyledi.
Türkiye"nin İran büyükelçisi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, Türkiye"de kaybolan İran"ın savunma eski bakan yardımcısı Alirıza Askeri"nin bulunması için Türkiye"nin ciddi çaba gösterdiğini söyledi.
Türkoğlu, iki ülkenin ilgili birimlerinin, Askeri"nin bulunması konusunda sürekli irtibatta olduğunu belirterek, Türkiye"nin bu konuda ciddi çaba içinde olduğunu söyledi.
Bu arada Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Levent Bilmen de, Çarşamba günü İran"ın Pers TV kanalına verdiği demeçte, iki ay önce İstanbul"da kaybolduğu anlaşılan Askeri"nin bulunması için yapılan çalışmalarda bu zamana kadar herhangi bir ipucuna ulaşılmadığını söylemişti.
TGRT ise bir süre önce verdiği haberde Askeri"nin kaçırılmasında MİT"in rolünün bulunduğunu bildirirken, bazı haber kaynakları ve güvenilir kaynaklar ise Askeri"nin Amerika ve siyonist İsrail casusluk teşkilatları CIA ve MOSSAD tarafından kaçırıldığı görüşündeler.
Bu arada Askeri"nin ailesi ise, sözkonusu kaçırılması olayından Amerika, İsrail casusluk teşkilatları ile Türkiye devletini sorumlu tutuyor.
