Asgari Ücrette Tahminler Güncellendi

Asgari Ücrette Tahminler Güncellendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati'nin asgari ücret açıklamaları sonrasında tahminler güncellendi. Vergi Uzmanı yeni zam oranını ve miktarı paylaştı. İşte asgari ücrete ilişkin yeni detaylar...


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati'den asgari ücrete ilişkin peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Bakan Nebati "Artış asla enflasyonun altında olmayacak." derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamaların ardından yapılan tahminler değişti. Peş peş yapılan açıklamaların ardından " Asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusuna Vergi Uzmanı Muhammet Bayram'dan yanıt geldi.

Daha önce asgari ücretin yüzde 40 artışla 7 bin 700 TL'ye çıkacağı tahmininde bulunan Bayram, zam oranın bu açıklamaların ardından yüzde 45'i bulacağını belirtti. Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

" TÜİK’in açıkladığı verilere göre eylül ayı enflasyonu yüzde 3.08 çıktı. Geçtiğimiz 3 ayın aylık enflasyon farkları 6.91’dir. Burada memurlarımızın enflasyon farkı artışı hesaplanırken aylık bu tutarlar toplanmıyor. Yani temmuzdan aralık sonuna kadar kümülatif enflasyon farkını dikkate almamız gerekiyor. Her ne kadar 3 aylık enflasyon 6.91 olsa da aralık ayına göre TÜFE’de yüzde 52.40’lık bir artış var.