Arınç'ın İkinci Görevi Ne Olacak?

Arınç'ın İkinci Görevi Ne Olacak?

Meclis Başkanlığı'na aday olmayan ve kabinede de görev almayan Bülent Arınç'ın görevi belirlendi. İşte Erdoğan'ın Arınç için düşündüğü güçlü koltuk hangisi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede görev almak istemeyen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı 'başdanışmanı' yapacak.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarına özel önem verdiği, hatta bazı bakanların danışmanları aşmakta güçlük çektiği vurgulanıyordu. Böylece Erdoğan'ın Ömer Çelik, Cüneyt Zapsu gibi danışmanlarının üstüne Bülent Arınç getirilmiş olacak.

Arınç için parti genel merkezinde oda hazırlanırken, Meclis'te daha önce Abdullah Gül'ün kullandığı makam odası da Arınç'a tahsis edilecek.

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın yeni dönemdeki ikinci görevi de belli oldu. İki dönem TBMM Başkanı olarak görev yaptığı parlamentoda yeni dönemde kısa adı KEİPA olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanlığı görevine getirilen Arınç, komisyon başkanlığı yapmakla yetinmeyecek.

Arınç'a jest yapacak olan Başbakan Erdoğan, Arınç'ı 'Genel Başkan Başdanışmanı' yapacak. Arınç'a hem Meclis'te hem partide oda hazırlanması talimatını veren Erdoğan, bakanlık istemeyen Arınç'a jest yapacak. Arınç için AK Parti Genel Merkezi'nde oda hazırlanırken, Meclis'te de kullanacağı oda belli oldu. Arınç'a daha önce Abdullah Gül'ün kullandığı oda tahsis edilecek. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'nın olduğu bölümde yer alan oda Arınç için hazırlanmaya başlandı. Şu anda TBMM B Blok'taki KEİPA Başkanlığı'na ait odayı kullanan Arınç, önümüzdeki günlerde eşyalarını Genel Merkez'e ve daha önce Gül'ün kullandığı odaya taşıyacak.

Başbakan Erdoğan'ın, Arınç'ı 2008 yılı sonunda yapılması planlanan AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nde partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) alması bekleniyor. Erdoğan, 50 kişilik MKYK listesine aldığı Arınç'ı daha sonra partinin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirebileceği konuşuluyor.


aktifhaber