Araştırma : Amerika'da Nefret Suçları Yüzde 11 Arttı

Araştırma : Amerika'da Nefret Suçları Yüzde 11 Arttı

Haber kaynakları, Amerika'da nefret suçlarının arttığını ve benzeri görülmemiş bir boyuta ulaştığını bildirdi.

2021 FBI verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki nefret suçlarının artmaya devam ettiğini ve yeni bir rekora ulaştığını gösteriyor.

Raporlar, 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 9.065 nefret suçunun rapor edildiğini gösteriyor. Bu arada, önceki yıl için bu istatistik 8120 vakaydı.

California Eyalet Üniversitesi Nefret ve Aşırıcılık Araştırmaları Merkezi'nin direktörü Brian Levin, "Nefret suçlarının daha uzun sürdüğü tuhaf ve rahatsız edici bir çağda yaşıyoruz " dedi.

Bu veriler, siyahların diğer ırk gruplarından daha fazla nefret söyleminin hedefi olduğunu gösterdi. Bu suçların 2.233'ü siyahilere karşı işlendi.

FBI, bu suçların kurbanlarının yüzde 65,4'ünün ırkları, etnik kökenleri veya soyları nedeniyle taciz edildiğini ekledi. Bu kurbanların %14,1'i de dini nedeniyle hedef alındı.

ABD Başsavcısı geçtiğimiz günlerde ABD genelinde nefret suçlarıyla mücadele etmek için daha fazla adım atma sözü verdi .

2021'de Buffalo şehrinde ırkçı saiklerle düzenlenen silahlı saldırıda on siyahi hedef alındı.

Geçen yıl New York polisi, şehirde Asyalı Amerikalılara yönelik nefret suçlarının üç kattan fazla arttığını duyurdu.

New York Polisi Nefret Suçlarını Soruşturma Kurulu geçen Aralık ayında bir raporda, 2020'de Asyalılara karşı bu tür 28 suçun işlendiğini ve bu sayının 2021'de 129'a ulaştığını söyledi.

Bu komite düzenlediği basın toplantısında, 2021'in başından bu yana New York'ta yaklaşık 500 nefret suçu vakasının meydana geldiğini ve bunların yaklaşık 250 vakasının suçlu kişinin tutuklanmasıyla sonuçlandığını duyurdu. Bu istatistik 2020 yılına göre 106 kat artış gösterdi.

KAYNAK : TEVHİDHABER