AP: Filistinli aileler ve soyları Gazze'deki sivil kayıtlardan tamamen silindi

AP: Filistinli aileler ve soyları Gazze'deki sivil kayıtlardan tamamen silindi

American Associated Press'in yaptığı bir araştırma, İsrail saldırganlığının bir sonucu olarak Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistinli ailelerin ve soyların sivil kayıtlardan silindiğini gösteriyor.

American Associated Press'in bugün Pazartesi günü yayınlanan araştırmasının sonuçları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının tüm Filistin soyunun, bazen de aynı aileden dört neslin (20 ila 30 yaşları arasındaki nesiller) silinmesine yol açtığını gösterdi . ).

Soruşturma, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının tüm Filistinli aileleri öldürmesi nedeniyle tüm biçimleriyle (hava, kara ve deniz) benzeri görülmemiş olduğunu söyledi.

Araştırmada en az 60 Filistinli aile tespit edildi, dokuzuncu ayına giren savaşın en kanlı ve en yıkıcı evresi olan Ekim-Aralık 2023 arasında her aileden yaklaşık 25 kişi öldürüldü.

Soruşturmada birçok bulguya yer verildi; bunlardan en öne çıkanı, pek çok ailede ölü sayısını belgeleyecek neredeyse kimsenin kalmaması ve şehitlerin çoğunun cenazeleri hâlâ enkaz altında olduğundan binlerce kişinin ölenlerin tamamını teşhis edememesiydi.

Teşkilat sivilleri hedef alan 10 İsrail saldırısını analiz ediyor

Ajans ayrıca 7 Ekim ile 24 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında en ölümcül olanlar arasında yer alan ve 500'den fazla kişinin ölümüne yol açan 10 İsrail saldırısını da analiz etti.

En çok etkilenenler arasında, Aralık 2023'teki tek bir İsrail hava saldırısında 70'den fazla üyesi öldürülen Al-Mughrabi ailesi ve Ekim 2023'teki baskınlarda 50 üyesi öldürülen Abu Al-Naja ailesi vardı. Dağmuş ailesi de camiye düzenlenen baskında en az 44 kişiyi kaybetti, haftalar sonra toplam sayı 100'e yükseldi. Bahara gelindiğinde Ebu el-Kumsan ailesinin 80'den fazla üyesi öldürülmüştü.

Analiz sonuçları, on saldırının çoğunlukla ebeveynlerin, çocukların ve büyükanne ve büyükbabaların güvenlik arayışı içinde bir araya geldiği konutları, evleri ve barınakları vurduğunu gösterdi. Hiçbir şekilde açık bir askeri hedef veya içeridekilere doğrudan bir uyarı yapılmadı ve bunun sonucunda Salem ailesi en az 270 sivil üyesini kaybetti.

Bu rakamların Filistin'in geleceğini nasıl etkilediğiyle ilgili olarak Amerikan ajansı, "Birçok Filistinli ailenin ölümü birçok nesilde yankı bulacak ve tüm soyları etkileyecek" dedi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in 7 Ekim 2023'ten dün Pazar gününe kadar Gazze Şeridi'nde devam eden saldırısı sonucunda şehit sayısı 37 bin 337 şehit ve 85 bin 299 yaralıya yükseldi.