Anket: Cumhuriyetçilerin Yarısından Fazlası Trump'ı Destekliyor

Anket: Cumhuriyetçilerin Yarısından Fazlası Trump'ı Destekliyor

Amerikan "Fox News" , Cumhuriyetçi seçmenler arasında bir anket yürütüyor ve eski Başkan Donald Trump'ın adaylığını destekleyenlerin sayısının Florida Valisi Ron DeSantis'i destekleyenlerin sayısının iki katını geçtiğini gösteriyor.

Bugün Perşembe günü Cumhuriyetçi seçmenler arasında yapılan bir anket, yarısından fazlasının veya yaklaşık %54'ünün eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2024 başkanlık seçimlerindeki adaylığını desteklediğini gösterdi.

Amerikan "Fox News" ağı tarafından yapılan bir ankete göre, Trump'ın adaylığını destekleyenlerin sayısı Florida Valisi Ron DeSantis'i destekleyenlerin sayısının iki katını geçiyor.

Anket, DeSantis'in ankete katılanların %24'ünün desteğini aldığını, Trump'ın notunun Şubat ayından bu yana oyunu %11 arttığını ve aynı dönemde DeSantis'in desteğinin %4 düştüğünü belirtti.

Anket 24-27 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi ve 1.007 kişi katıldı .

Bu ayın başlarında Trump, katıldığı 2024 başkanlık seçimlerini "ülkenin geleceği için varoluşsal bir savaş" olarak değerlendirdi.

Trump ABD'nin yıllık muhafazakar konferansında destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada "Başka seçeneğimiz yok. Yapmazsak ülkemiz sonsuza dek kaybedilecek. İnsanlar Cumhuriyetçilerden ve küreselleşmeden bıktı ve önce Amerika'yı görmek istiyorlar" dedi. "

Bunun "son savaş" olduğunu belirterek, "Fırsat geldi. Ya Demokratlar kazanır ya da biz kazanırız. Onlar kazanırsa artık bir ülkemiz olmayacak." dedi.

Geçen ayın başlarında, Capitol saldırı davasını soruşturmakla görevlendirilen özel savcı, Trump'ın saldırıdaki rolü hakkında ifade vermesi için eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i çağırdı .

16 Kasım'da eski ABD başkanı , "dünya henüz Amerikan büyüklüğüne tanık olmadı" diye başkanlık savaşına katılacağını söyleyerek ABD başkanlığına adaylığını açıkladı.

Kaynak: TEVHİDHABER