Anket : ABD'de Gençler Evsiz Kalmaktan Korkuyor

Anket : ABD'de Gençler Evsiz Kalmaktan Korkuyor

Bir anketin sonuçlarına göre, silahlı şiddet ve evsizliğin yaygınlığına ilişkin korku ve endişeler Amerikan gençliğine hakim oldu.

Harvard Kennedy Okulu'ndaki Siyaset Enstitüsü (IOP) tarafından yapılan bir anketin sonuçları, 18-29 yaş arası Amerikalı gençlerin istikrarsızlık yaşama sorununa dikkat çekti ve şunları bildirdi: Amerikan gençliğinin yaklaşık yarısı (48) Geçmişte bir güvensizlik duygusu yaşadılar ve ABD'de silahlı saldırıların artmasıyla yaklaşık yüzde 40'ı silahlı şiddetin kurbanı olmaktan korkuyor.

Bu insanların neredeyse dörtte üçü (%73) bu ülkede "evsizliğin" herkesin başına gelebileceğine inanıyor. Ayrıca Latinlerin %43'ü ve siyahların %39'u aynı görüşte.

Bu anket geçen ay 2.069 genç Amerikalı arasında yapıldı.

Bu enstitünün yöneticisi Seth Warren yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu istatistikler, Amerika'daki birçok gencin yalnızca siyasetle uğraştığını değil, aynı zamanda ruh sağlığı, silahlı şiddet ve barınma gibi önemli sorunları çözmenin de önemli olduğunu açıkça gösteriyor. Geçmiş anketlerin sonuçları halk üzerinde doğrudan bir etki yarattı ve önceki eğilimin devam etmesini bekliyorum.

Bildirilen vakalara ek olarak, katılımcıların neredeyse yarısı (yüzde 47) "hayal kırıklığına uğramış, üzgün ve umutsuz" ve yüzde 24'ü "hayatta kalmamayı" veya bir tür "kendine zarar vermeyi" tercih ediyor

Kaynak: TEVHİDHABER