Ankara'da Olaylar Çıktı(video)
Hakan Albayrak,şehid furkan'ın ailesi....
Ankara TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanacak, İsrail - Sırbistan arasında oynanan voleybol maçı güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynandı.
İstanbul, Kayseri ve Konya'dan gelen Mavi Marmara Platformu üyeleri tarafından İsrail milli takımı salon önünde protesto ediliyor. Salon önünde toplanan yaklaşık 300 kişilk bir grup ile polis arasında gergin anların yaşandı.
Polis, Voleybol salonunun önünde geniş güvenlik tedbirleri alarak, göstericilerin salona yaklaşmasını engelledi. Göstericiler 300 m. uzaklıkta durduruldu.
Hakan Albayrak ve şehid Furkan'ın akrabalarının da katıldığı gösteride Mavi Marmara Platformu adına Hamza Er, basın açıklamasını okudu.
Basın açıklamasını sunuyoruz:
Acıları daha çok taze olan şehit yakınları ve yaralılar, İsrailli komandoların Mavi Marmara Yardım gemisine yönelik gerçekleştirdikleri katliamın üzerinden daha 2 ay geçmeden her bir ferdinin asker olduğu İsraillilerin hem de eli kanlı Mossad ajanlarıyla birlikte bu ülke topraklarında bulunmasının kabul edilebilir görülmüyor. İsrailli sporcuların maçlarını oynamadan hemen sınırdışı edilmeleri gerektiği yönünde tepkiler de hızla artmaya başladı.
Mavi Marmara platformu tarafından, şehitlerin acıları daha çok tazeyken, yaralıların durumları henüz tam düzelmemişken, hatta Uğur Süleyman SÖYLEMEZ'in gemide aldığı yaradan dolayı halen Ankara'da yoğun bakımda bulunuyorken, İsrailli sporcuların hiçbir şey olmamış gibi büyük bir pişkinlikle maça çıkacak olmaları kabul edilebilir görülmüyor.
İsrail'in gerçekleştirdiği katliamdan sonra geri adım atmadığını, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamadığını ancak Türk hükümetinin de "bağırmaktan başka bir şey yapmadığını" savunan Er, "Haklarımız geri alınmıyorsa en azından bu tür, böyle rahatsızlık veren organizasyonlara engel olunmalı. Eli kanlı MOSSAD ajanlarıyla sporcuların bu ülke topraklarında bulunmasını asla kabul etmiyoruz. Sporcu kılığındaki bu insanlar, maçlarını oynamamalı ve hemen sınır dışı edilmelidir" diye konuştu.
Er, Mavi Marmara Platformu olarak, bu tür çirkinliklere her zaman engel olacaklarını ifade etti.
Mavi Marmara gemisinde öldürülen Furkan Doğan'ın üzerinden çıkan kanlı Türk bayrağının da açıldığı gösteride, Furkan Doğan'ın akrabası Erdinç Sezer, Doğan'ın acısı çok taze iken bu tür bir organizasyon yapılmasını kabul edemediklerini söyledi.
Furkan Doğan'ın açıklanan üniversiteye yerleştirme sonuçlarına göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanabildiğini ifade eden Sezer, "Hayalleri vardı. Umutları vardı. İsrail'in karşısına çıkan delikanlı biriydi. Furkan Doğan'a ve şimdi de burada bize gösterilmeyen müsemma İsraillilere de gösterilmemeli" dedi.
POLİS BARİKATINA YÜKLENİLDİ
Konuşmaların ardından salona doğru yürümek isteyen grup, emniyet güçleriyle görüştü. Grubun salona girmesine izin verilmemesi üzerine Hamza Er, "Üzerimde 2 kurşun yarası var. 8 kurşunla yaralanıp da burada olanlar var. Ne olursa olsun yürüyeceğiz. Bu maçı oynatmayacağız" şeklinde konuştu.
Bunun üzerine polis araçlarından grubun dağılması yönünde anonslar yapıldı. Anonslara uymayan Mavi Marmara Platformu üyeleri, kol kola girip polis barikatına doğru tekbir getirerek yürüyüşe geçti.
