Amir Abdollahian'dan: ABD Hırslarından Vazgeçmeli

Amir Abdollahian'dan: ABD Hırslarından Vazgeçmeli

Amir Abdollahian'dan Borrell'e: Amerika hırslarından vazgeçmeli ve müzakerelerde gerçekçiliği benimsemeli

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Viyana müzakerelerinde iyi, güçlü ve kalıcı bir anlaşmaya varma konusundaki kararlılığında hiçbir şüphe yoktur" diyerek, "Amerika'nın ek talep ve süreci terk etmesi ve çözüme götüren gerçekçi yol değil dedi.

Bu, Amir Abdullahian'ın açıklamaları Cuma akşamı Avrupa Birliği'nin dış politika yetkilisi Josep Borrell ile İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasına yönelik Viyana müzakerelerinin son durumuna ilişkin yaptığı telefon görüşmesinde geldi ve konuşmada bazı önemli bölgesel ve uluslararası konulara değindi. .

Görüşmede İran Dışişleri Bakanı, Viyana'da uzun süredir tüm tarafların çabalarına değinerek, "Üç Avrupa ülkesi, Rusya ve Çin nihai anlaşmaya hazır ve mevcut ABD yönetimi cesur olmalı" dedi

Josep Borrell ve asistanı Enrique Mora'nın devam eden çabaları için takdirini de dile getirerek, diplomasinin artık düzgün ve iyi çalıştığını vurguladı.

Geçen Pazartesi , İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh , "mevcut ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin yeni bir anlaşmaya varma konusunda bir "erteleme politikası" izlediğini" belirterek, bir anlaşmaya varma "fırsatının" hala mevcut olduğunu vurguladı.

Öte yandan Amir Abdullahian, Borrell ile yaptığı görüşmede Afganistan'da terör uygulamalarının tırmanmasına ve yerinden edilmiş insan dalgasının alevlenmesine değinerek, bu ülkede istikrar ve güvenliğin tesis edilmesi için ciddi bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı

İran dışişleri bakanı ayrıca Ukrayna'daki gelişmelerin geniş ve derin boyutlarına dikkat çekerek, Ukrayna krizini çözmek için siyasi yola odaklanma gereğini vurguladı.