Amir Abdollahian :Direnişe Desteğimiz Sürecek

Amir Abdollahian :Direnişe Desteğimiz Sürecek

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian , Doha'da Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh ile bir araya geldi ve ülkesinin "Filistin kutsallarına yönelik ve saldırıları kınadığını" doğruladı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, Hamas Siyasi Büro şefi İsmail Haniyeh ile Doha'da yaptığı görüşmede, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının Siyonist varlığın işgaline karşı meşru savunması ve direnişine verdiği desteği" teyit etti.

Haniye Salı akşamı Doha'yı ziyaret eden Amir Abdollahian ile İran büyükelçiliğinde bir araya geldi ve kendisiyle görüşme gerçekleştirdi.

Amir Abdollahian"Filistin kutsallarına yönelik suçları ve saldırıları kınadığını" belirterek, "İslam Cumhuriyeti'nin Filistin davasına yönelik tutumlarının ilkeli ve tutarlı olduğunu" vurguladı.

Haniye ise "İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkına verdiği desteği" övdü ve "Siyonist kibirine karşı Arap ve uluslararası toplumu birlik olmaya çağırdı

Toplantıya, İran'ın Doha Büyükelçisi Hamid Rıza Dehghani ile birlikte "Hamas" liderleri Musa Ebu Marzouk ve Halil el-Hayya katıldı.