Amerika'nın Asıl Amacı Ortaya Çıktı!

Amerika'nın Asıl Amacı Ortaya Çıktı!

Washington yönetimi, Gazze'de inşaatı devam eden geçici yardım limanın güvenliğinde İsrail'in rol alacağını duyurdu.

Siyonist İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri soykırıma devam ettiği ve açlığa mahkum ettiği Gazze Şeridi’nde, İsrail'in 1 numaralı destekçisi ve suç ortağı ABD’nin sözde insani yardımlar için kuracağı geçici limanın güvenliğinde rol oynayacağını açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin Gazze sorularını yanıtladı.

Singh, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Washington’a gelen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Gazze’ye deniz yoluyla yapılacak yardım koridorunu görüştüğünü, kurulacak geçici liman ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve İsrail'in bu limanda güvenlik görevi üstleneceğini belirtti.

Singh, "İsrail’in geçici liman ve yardım koridorunun güvenliğinin sağlanmasında bir tür rol oynayacak ancak bu konuda ayrıntılar hala insani yardım dağıtımı açısından değerlendirme sürecinden geçiyor” dedi.

GAZZE'YE HAVADAN ATILAN SÖZDE YARDIMLAR DA CAN ALIYOR

Pentagon Sözcü Yardımcısı, 2 Mart’tan bu yana ABD’nin Gazze’ye 17 hava operasyonu ile 8 tondan fazla “domuz eti içermeyen” gıda maddesi attığı bilgisini paylaştı.

Singh, öte yandan dün havadan atılan yaklaşık 80 sarmaldan 3’ünün paraşüt sistemindeki arıza nedeniyle suya indiğini, yardımların atılmasında güvenlik önlemi olarak düşme bölgelerinin, paraşütlerin arıza riski göz önüne alınarak seçildiğini söyledi.

Gazze Medya Ofisi, havadan atılan insani yardımlar sırasında denize düşen paketleri almaya çalışırken 12 kişinin boğulduğunu, 6 kişinin de çıkan izdihamda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Singh, ayrıca Refah’a yönelik bir operasyonun “hata” olacağını tekrarladı.

Milligazete