Amerikan polisi New York'taki göstericilere saldırdı

Amerikan polisi New York'taki göstericilere saldırdı

Yüzlerce Amerikalı Filistin'i desteklemek için Washington ve New York'ta gösteri yaptı ve Amerikan polisi New York'taki gösterileri bastırdı ve bazı katılımcıları tutukladı.

Yüzlerce Amerikalı bugün Pazar günü Washington ve New York'ta İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını kınayan ve Filistin Nakba'sının 76. yıldönümünü anan gösteri yaptı.

Göstericiler, Filistinlilerin haklarına destek verilmesini ve Gazze Şeridi'nde 100 Bin'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan askeri operasyonların derhal durdurulmasını talep etti.

Amerikan polisi New York'ta Filistin'e destek gösterisine saldırdı ve gösteriye katılanlardan bazılarını tutukladı.

Saldırılar yasalara aykırı

Washington Üniversitesi Filistin Birleşik Kurtuluş Cephesi üyesi Rahma Muhammed, gösterilerin bastırılmasına ilişkin şu yorumu yaptı: "Amerikan polisinin New York'ta göstericilere yönelik saldırıları, Hukuk ve insan haklarının açık bir ihlalidir.

Muhammed , Al-Mayadeen ile yaptığı bir röportajda, "Amerikalı öğrenciler arasında, özellikle 7 Ekim olaylarından sonra, farkındalık düzeyinde bir artış olduğuna" dikkat çekerek, "öğrencilerin İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığıyla ilgili anlatılarının, Filistin anlatısıyla aynı hale geldi.”

Yetkili, "Üniversitelerde Amerikan polis güçlerine saldırmanın bizi hiç korkutmuyor, çünkü biz öğrenciler büyük irade gücüne sahip olduğumuz için" ifadesini sözlerine ekledi.

Arap Siyaset Bilimi Derneği Genel Sekreteri Hassan Al-Ashmar ise şöyle konuştu: “Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığını sona erdirmek istemesi halinde daha ilk günden bitirirdi., Amerikan ve İsrail yönetimleri arasında gerçek bir anlaşmazlık yok. , ”