Amerikan Ordusu, NATO'ya Saldırı Olursa Ukrayna'ya Girecek

Amerikan Ordusu, NATO'ya Saldırı Olursa Ukrayna'ya Girecek

Amerikan ordusu, NATO'ya bir saldırı durumunda Ukrayna'ya girmeye hazır

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Ordusunun 101. Hava İndirme Tümeni, Rusya ile NATO askeri ittifakı arasındaki gerilimin artmaya devam etmesiyle 80 yıldır ilk kez Avrupa'da konuşlandırıldı.

CBS News'e atıfta bulunarak, "Çığlık atan Kartallar" birimi olarak bilinen bu ABD Ordusu piyade birimi, birkaç saat içinde dünyanın herhangi bir savaş alanında savaşa hazır hale gelirken konuşlanmak üzere eğitildi.

American CBS News bir raporda, bu Amerikan ordusu bölümünün Ukrayna sınırından birkaç mil uzakta Rusya ile savaş için eğitim tatbikatları yürüttüğünü bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalini başlatmasından bu yana, kuvvetleri, Moskova'nın 2014'te kontrolünü ele geçirdiği Ukrayna bölgesi olan Kırım yarımadasından kuzeye doğru ilerliyor.

Yedi aydan fazla bir süredir Rus kuvvetleri, Ukrayna'nın önemli liman kentleri Mykolaiv ve Odessa'yı ele geçirmek amacıyla Kherson bölgesinde Karadeniz kıyısı boyunca ilerlemeye çalışıyor. Amaçları, Ukrayna'nın denize olan tüm erişimini kesmek ve bu ülkeyi ve askeri güçlerini karaya kapatmaktır.

Rumen tarafından gelen bu tehdit NATO topraklarına yakındır ve bu nedenle ABD Ordusunun en seçkin özel hava saldırı tümenlerinden biri oraya çok sayıda ağır ekipmanla gönderildi.

Lubas, CBS'ye verdiği demeçte, "NATO topraklarının herhangi bir bölümünü savunmaya hazırız" dedi. U

CBS muhabiri, kendisini taşıyan Kara Şahin helikopterinin Karadeniz tarafında kuzeye ve Romanya kıyılarına gittiğini ve nihayet Amerikan ve Rumen güçlerinin ortak bir kara ve hava saldırısı tatbikatı sırasında hedefleri vurduğu bir cephe harekat sahasına indiğini yazdı. .

CBS'ye göre, bu kuvvetlerin tatbikatı gerçek tank ve top mermileriyle gerçekleştirildi. Bu tatbikatın amacı, Ukrayna kuvvetlerinin sınırın diğer tarafında Rus askerleri ile yürüttüğü muharebeleri yeniden canlandırmaktı ve bu harp tatbikatlarının o sınıra çok yakın bir mesafede icra edilmesi, Rusya'ya ve Amerika'ya bu mesajı iletecektir denildi

Altın Kartallar askeri birliğinin komutanları CBS News'e her zaman "bu gece savaşmaya hazır olduklarını" ve oradaki görevleri NATO topraklarını savunmak olsa da, çatışma tırmanırsa veya NATO'ya bir saldırı olursa, "kesinlikle sınırı geçmeye hazır olduklarını" söyledi