Amerikan Dergisi Rusya ve Direniş İttifakına Dikkat Çekti

Amerikan Dergisi Rusya ve Direniş İttifakına Dikkat Çekti

Amerikan dergisi "Foreign Affairs", Rusya ve direniş ekseninin "birbirlerini Batı hegemonyasını zayıflatma savaşında silah arkadaşları olarak gördüklerini" söylüyor

Amerikan dergisi " Foreign Affairs ", bir raporunda, direniş ekseninin "İsrail" ve dolayısıyla müttefiki ABD ile karşı karşıya olduğu için "Rusya'nın doğal bir müttefiki" olduğunu belirtti .

Dergi, Rusya'nın İran'la sürdürdüğü derin ilişkilere dikkat çekerek, aynı zamanda daha az önemli olmayan başka bir ilişkiler grubu kurmaya çalıştığını, zira son iki yılda taraflarla ilişkilerini yoğunlaştırdığını kaydetti. Bu temelde direniş eksenini oluşturuyoruz.

Direniş Ekseni operasyonlarının Rusya'ya ABD ve müttefiklerini zayıflatmak için yeni fırsatlar verdiğini değerlendiren dergi, Moskova'nın bu fırsatları yakaladığını ve böylece 7 Ekim 2023'ten sonra Filistinli Hamas ve Yemenlilere diplomatik desteğini yoğunlaştırdığını kaydetti. Ensar Allah hareketlerini ve eylemlerini milletler nezdinde savundu.ABD, iki hareketin saldırılarından da ABD'yi sorumlu tuttu.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın eksene teknik ve lojistik yardım sağladığını belirterek, Rusya'nın "İsrail" ile olası bir çatışmada Hizbullah'a, belki gelişmiş elektronik savaş yoluyla yardım edebileceğine dair endişe verici işaretler bulunduğunu kaydetti. Dergiye göre Rusya topyekun bir çatışma istemese de savaş çıkması halinde Hizbullah'ı destekleme ihtimali yüksek.

Dergi, raporunda, Rusya ile direniş ekseni arasındaki ortaklığı baltalamak için ABD'nin üçüncü bir tarafın, özellikle de "Arap müttefiklerinin" yardımına ihtiyacı olduğunu, aksi takdirde Rusya, İran ve dostlarının Rusya'nın gücünü zayıflatabileceğini vurguladı. Amerika Birleşik Devletleri bölge genelinde.

Dergi, Rusya'nın direniş eksenine müdahalesinin yeni bir olgu olmadığını kabul ederek, bunun iki taraf arasındaki siyasi temaslarla sınırlı olduğunu, Rusya'nın elektronik karıştırmayı yoğunlaştırdığı 7 Ekim 2023'ten sonra aralarındaki koordinasyonun farklı bir seviyeye ulaştığını açıkladı. Suriye'deki Hmeimim üssünden yapılan operasyonların ardından Rus pilotlar, Golan'daki geri çekilme hattı boyunca hava devriyelerine yeniden başladı.

Dergiye göre Rusya, bu askeri yardımla yetinmeyip, diplomatik ve siyasi desteğini sürdürerek, Hamas'a yönelik uluslararası eleştirileri ABD'ye aktarırken, diplomatlar da "Husi" saldırılarının "Husi" saldırılarının sonucu olduğunu vurguladı. ABD destekli İsrail'in Gazze'deki katliamı.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın gelecekteki herhangi bir savaşta İsrail uçaklarını tek başına düşürmekten kaçınacağını öne sürerken, Şam'ın İsrail uçaklarıyla, Rusya'nın sağladığı füze savunma sistemi cephaneliğiyle, doğru istihbarat bilgileri ve İsrail'den gelen elektronik sinyal bozucuların yardımıyla çatıştığını da sözlerine ekledi. Rusya, Moskova'nın sonuçta ortaya çıkan olaylara ilişkin Makul inkar edilebilirliği sürdürmesine olanak tanımaktadır.

Dergi, "Rusya'nın gelecekte direniş eksenini zayıflatmayı amaçlayan Amerikan diplomatik çabalarını engellemeye çalışacağını" ve "Ukrayna ile savaş cephelerinde savaşın hızı hafiflediğinde" ABD'nin Orta Doğu'dan atılmasına yardımcı olacağını" umuyordu. "

Dergi, Rusya'nın Direniş Ekseni operasyonlarını memnuniyetle karşılamasının yalnızca dikkatleri Ukrayna'dan başka yöne çekmesi nedeniyle gelmediğini, Direniş Ekseni'nin Rusya'ya desteğinin yalnızca Kremlin'in yardım teklif etmesinden kaynaklanmadığını, iki tarafın da karşılıklı yardım teklifinde bulunduğunu vurguladı. birbirlerini "Batı'nın hegemonyasını zayıflatmak için daha geniş bir çaba içinde olan silah arkadaşları" olarak görüyorlar.

Dışişleri, uzun raporunu Washington'a "eğer her iki tarafın planlarını bozma konusunda ciddiyse, onların birlikte çalışmasını engellemesi gerektiği" konusunda uyararak tamamladı.