Amerikan Askerleri Yemen'de...!

Amerikan Askerleri Yemen'de...!

Küresel terörürün hamisi ABD ordusu şüpheli eylemleri Yemen'deki krizi sürdürmeye devam ediyor.

Fars haber ajansına göre, Yemen'deki Ensarullah hareketinin siyasi ofisinin üyelerinden Ali el-Qahum Pazar akşamı, birkaç Amerikan askeri delegasyonunun bu hafta Yemen topraklarına girdiği, ABD ve İngiltere'nin yeni bir savaş turuna hazırlandığı konusunda uyardı. ''onlar Yemen'de yeni bir gerginlik peşindeler' dedi.

Bu bağlamda, güvenilir yerel kaynaklar birkaç gün önce bir Amerikan askeri ekibinin geçen hafta Yemen'in petrol zengini Hazramut eyaletine girdiğini bildirdi.

Bu kaynaklara göre, Amerikalıların Hazramut'a peş peşe yaptığı ziyaretler, giderek daha fazla Yemen petrol ve gazını yağmalamayı amaçladığını gösteriyor.

Bu ziyaret, Yemen ordusunun saldırgan Suudi-Emirlik ve Amerikan koalisyonu tarafından ülke petrolünün mümkün olduğunca yağmalanmasını önlemek için drone saldırılarıyla geçtiğimiz günlerde Hazramut vilayetindeki Al-Daba limanını hedef almasının ardından gerçekleşti.

Yemen ordusu geçtiğimiz günlerde Suudi koalisyonunun ve onun Amerikalı efendilerinin Yemen petrolünü yağmalamasına izin vermeyeceği ve Yemen limanlarına yağma için yaklaşan gemilerin imha edileceği konusunda uyardı.(Ajanslar)