Amerika'dan Casusluk Faaliyeti

Amerika'dan Casusluk Faaliyeti

Amerikan casus uçağının Irak'ın Anbar çölünde Suriye'ye doğru uçtu

Anbar vilayetindeki bir güvenlik kaynağı Cuma günü, bir Amerikan insansız hava aracının bugün Al-Qaim çölünün semalarında Suriye bölgelerine doğru uçtuğunu, casusluk operasyonunun amacını belirtmeden duyurdu.

ISNA'ya göre, bu güvenlik kaynağı Al-Maloumah'a Anbar'ın batısındaki El-Kaim semalarında Suriye bölgelerine doğru uçtuğunu ve bu bölgelerde bulunan askeri karargâhlara odaklandığını söyledi.

Bu kaynak, şunları ekledi: Amerikan güçleri, bu bölgelerin güvenli ve istikrarlı olmasına ve bu bölgelerde uzun süredir herhangi bir güvenlik ihlali meydana gelmemesine rağmen, casusluk operasyonlarında savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanıyor.

Bu kaynak ekledi: Bu bölgenin güvenlik davasından sorumlu güvenlik komutanlığının, Bağdadi bölgesindeki Ayn el-Esad üssünün üzerinden defalarca uçtuğu sırada Amerikan uçağının casusluk yapma amacı hakkında hiçbir bilgisi yok.

Bu güvenlik kaynağı daha önce güvenlik güçlerinin Anbar'ın batısındaki çöl bölgelerindeki gözetleme operasyonlarını Suriye'nin derinliklerine doğru artırdığını söylemişti.

KAYNAK: TEVHİDHABER