Amerika'da Silahlı Saldırılar Sonucu  Ölümlerde Şok Rakamlar

Amerika'da Silahlı Saldırılar Sonucu Ölümlerde Şok Rakamlar

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki silahlı şiddet 2023'te 14.600 kişiyi öldürdü

Bir Amerikan kuruluşu, bu yıldan bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 14.600 kişinin silahlı şiddet nedeniyle öldürüldüğünü bildirdi.

İsna'nın Anadolu Ajansı'na dayandırdığı haberine göre, ABD'nin "Silahlı Şiddet Arşivi" örgütü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 2023'te ABD'de yaşanan silahlı şiddet olaylarında toplam 14 bin 600 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu örgüte göre hayatını kaybedenlerin 521'i genç, 93'ü çocuk.

Ayrıca bu rapora göre, bu haftanın Cumartesi günü ABD'de toplam 199 toplu infaz gerçekleşti. Bu rapora göre, ateşli silahlarla meydana gelen ölümlerin en büyük bölümünü hâlâ tabancayla intihar oluşturmaktadır.

ABD'de polis memurlarına yönelik silahlı saldırılarda 487 kişi öldü, 515 kişi de kasıtsız silahlı saldırılarda hayatını kaybetti.

Son toplu silahlı saldırı vakası ABD'nin Teksas eyaletinde yaşandı.

Cumartesi günü, Dallas'ın yaklaşık 48 kilometre kuzeyinde bulunan Allen şehrinde bir alışveriş merkezinde açılan ateş sonucu sekiz kişi öldü. Bu olayda silahlı kişi de polis tarafından öldürüldü. Yaşları 5 ile 61 arasında değişen en az yedi mağdur ise bu olay nedeniyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Üçünün durumu kritik, dördünün durumu stabil.

Geçen ayın sonlarında, Teksas eyaleti başka bir toplu katliama tanık oldu. Bu olayda, 28 Nisan'da silahlı bir kişi, kurbanın Cleveland'daki evinde aralarında 9 yaşında bir erkek çocuğun da bulunduğu beş komşusunu öldürmeye çalıştı. Geçen Salı, bu cinayetin faili olan 38 yaşındaki Francisco Orupesa, dört günlük bir kovalamacanın ardından tutuklandı.