Amerika  Yine Çaldı

Amerika Yine Çaldı

Suriye medyası kaynakları, bu ülkeye ait 33 petrol tankerinin işgalci ABD tarafından çalınarak Irak'a kaçırıldığını açıkladı.

İşgalci ABD güçleri, Suriye petrolünü çalma politikasının devamı doğrultusunda, bu ülkenin çalınan petrolünü taşıyan çok sayıda tankeri yasadışı el-Mahmudiye geçişinden Irak'a nakletti.

"Al-Arabiya" kırsalındaki yerel kaynaklar, işgalci ABD’nin el-Cezire'nin petrol sahalarından ve Suriye'nin Şarkiye bölgesinden çalıntı petrol taşıyan 33 tankeri yasadışı el-Mahmudiye geçidinden geçerek, Irak'a naklettiğini açıkladı.

Bu hırsızlıkla birlikte, işgaci ABD kuvvetleri, Mayıs ayının başında çalıntı petrol taşıyan 34 tankeri yasadışı el-Mahmudiye geçişinden ve diğer 40 tankeri yasadışı el-Velid geçişinden Irak'a kaçırmıştı.

Şam, işgalci ABD tarafından bu ülkenin petrolünün çalınmaya devam etmesine defalarca tepki gösterdi ve Suriye'nin petrolünün ve ulusal servetinin yağmalanmasının uluslararası insani hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Suriye defalarca Amerika'yı terörizmi ve ayrılıkçı milisleri desteklemeyi bırakması ve Suriye'yi derhal terk etmesi konusunda uyardı.(