Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı?

Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı?

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul sabah saatlerinde gözaltına alındı. Kuytul'un gözaltına alınmasının gerekçesi avukatı tarafından paylaşıldı.

Furkan Vakfı’nun kurucusu Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, kişisel sosyal medya hesabından kocasının sabah saatlerinde gözaltına alındığını duyurdu.

Kuytul'un gözaltına alınmasının gerekçesini avukatı Bilal İpek açıkladı.

Olayla ilgili ilk açıklamasında İpek, "Müvekkilim Alparslan Kuytul hocanın az önce ifadesinin alınması için gözaltına alındığını öğrendim. Müvekkilim çağrıldığı zaman gelecek bir insan. Neden sabah vakti evine bu şekilde gelinir !? Durumu öğrenmek için Adliyeye geçiyorum." ifadelerini dile getirdi.

Daha sonra adliyeye intikal eden İpek, aldığı bilgilerin ardından şu açıklamada bulundu:

"Adliyedeyiz, savcı Koray Sarısaçlı'nin şikayeti üzerine Alparslan hocayı mevcutlu bir şekilde ifadesinin alınmasını istemiş. Şuan savcılıkta ifadesi alınıyor."

İpek, konuyla ilgili başka bir bilgi paylaşmadı.

İpek'in paylaşımları üzere Kuytul'un eşi Semra Kuytul şu açıklamalarda bulundu:

"Bu adam ve karısını kirli tezgahları sebebiyle Allah'a havale ediyoruz.. Allah'ın düşmanları ile birlik oldular, Allah'ın dini uğrunda gayret edenlere savaş açtılar.. Bu Allah'ın gayretine dokunur.."

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası istenen Alparslan Kuytul 2019 yılının Aralık ayında tahliye edilmişti.

Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.