Almanya’nın Zwickau Şehrinde Kutlu Doğum Etkinliği

Almanya’nın Zwickau Şehrinde Kutlu Doğum Etkinliği

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Almanya’nın Saksonya eyaletinde bulunan Zwickau şehrinde, bu yıl ilk defa coşkulu Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

urbetçi Müslümanların büyük bir şevkle katıldığı program, Leipzig Takva Camii imamı Molla Ömer Bozkır’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Leipzig kentinden programa katılan Umut İlahi Grubunun Hz. Peygamberi konu alan ilahilerini seslendirmesinin ardından, programın açılış ve selamlama konuşmasını, Zwickau Peygamber Sevdalıları Platformu adına yapan  Murat Burulday, misafirlere programa katılımlarından dolayı da teşekkür etti.

Programda, Leipzig’ten katılan Muhammed Seçkin Hoca kısa bir konuşma yaptı. Seçkin Hoca konuşmasında, Zwickau’daki esnaf kardeşlerin, bu organizasyona katkılarından dolayı tebrik ederek, Hz. Peygambere Salavat getirmenin önemine değindi. Program, Zwickau Peygamber Sevdalıları Kız ve Erkek İlahi Gruplarının Türkçe ve Almanca seslendirdikleri ilahi ve şiirler ile devam ederken, salondaki misafirler coşkuya ellerindeki gülleri sallayarak eşlik etti. ilahiler seslendir diler.

Programda kısa bir konuşma yapan Leipzig Takva Camii İmamı Molla Ömer Bozkır, Zwickau’daki Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerini, böyle bir organizasyondan dolayı tebrik ederek, “İnanın ben bunu gördüğüm zaman, ümitvar oluyorum. Rabbim bunu tertipleyen kardeşlerimizden razı olsun. Allah-u Teala’nın rahmeti ,bereketi ve mağfireti hepinizin üzerine olsun. “ dedikten sonra, Peygamber Efendimizin hayatına ve onun güzel ahlakına değindi.

Zaman zaman duygusal anlar yaşanan Bozkır Hoca’nın konuşmasının ardından program, okunan birbirinden güzel ilahiler ile devam etti. Programda, Umut İlahi Grubu sanatçılarından Ahmet Saltık ve Ergin Şimşek Mevlidi şerif okuduktan sonra   katılan misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Etkinlik yapılan Kapanış duası ile sona ererken, Zwickau’da ilk defa düzenlenen Kutlu Doğum program, katılımcılar tarafından çok beğenildi. (İLKHA)