Ali Bulaç: Kürt-Türk Savaşı Başlatılıyor
Ali Bulaç'tan gündem değerlendirmesi...
SkyTürk televizyonuna konuşan yazar Ali Bulaç, Türkiye’nin sınır ötesi operasyona yönlendirilmesinin “yaratıcı kaos” doktrinini hayata geçirme amacı taşıdığını söyledi.
Bulaç, bu doktrinin bölgede mezhebi ve etnik çatışmaları öngördüğünü, Irak örneğinde mezhep çatışmasının bir ölçüde başarıldığını, Türkiye’de ise Türk-Kürt savaşı planlandığını söyledi. Sınır ötesi operasyonun böyle bir çatışmayı harekete geçireceğinden kaygı duyulması gerektiğini belirten Bulaç, Türkiye’nin önceki 24 sınır ötesi operasyonda başaramadığı neyi 25. sınır ötesi operasyonda elde edeceğini sordu.
“Önceki operasyonlarda Talabani ve Barzani Türkiye’nin yanında PKK’ya karşı savaşıyordu, şimdi ise bu iki grup da Türkiye’nin sınır ötesi operasyon düzenlemesine karşı. Türkiye bu şartlarda ne sonuç alabilir?” diyen Bulaç, bu defa Türkiye’nin karşısında ABD ve İsrail’in de bulunduğunu ve serinkanlı davranmak gerektiğini belirtti.
