AKP'li Orhan Miroğlu: Esad Erdoğan  ile Görüşmek İstemedi

AKP'li Orhan Miroğlu: Esad Erdoğan ile Görüşmek İstemedi

AKP'li isim : Şam, 2023 seçimleri sonrasına kadar Erdoğan ve Esad ile görüşmeyi reddetti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Adalet ve Kalkınma" partisinin merkezi karar ve uygulama organı üyesi "Orhan Miroğlu"nun Rus "Sputnik" ajansına konuştu Miroğlu : Şam, Ankara'nın Erdoğan ile Esad arasında bir görüşme ayarlama talebini reddetti. Esad görüşmenin seçimden sonra olmasını istiyor dedi.

Merioğlu, "Türkiye, PKK/Suriye Demokratik Güçleri yüzünden Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, İran ve Şam ile karşı karşıya geldi ve bu hassas durum, 2023'te yapılması planlanan Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini büyük ölçüde etkileyebilir." dedi

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı, Erdoğan siyasette sonsuz rekabet olmadığını söyleyerek "Esad" ile görüşmeye itiraz etmediğini belirten bir açıklama yaptı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Pazartesi günü Ankara'nın Erdoğan ile Esad arasında yakın bir görüşme planlamadığını doğruladı.

Kalın , Erdoğan'ın Esad'la görüşmeye itiraz etmemesine ilişkin açıklamalarını şu sözlerle açıklamaya çalıştı: "Erdoğan, Esad'a, sorumlu davranırsa Türkiye'nin güvenlik kaygılarını ortadan kaldıracağı, Suriye siyasetinin ilerlemesine izin vereceği ve Türkiye-Suriye sınırının güvenliği ve korunması şartıyla onunla görüşmeye hazır olduğunu vurguladı .