Akit'ten 'Gemiyi ilk Onlar Terk Etti' Haberi

Akit'ten 'Gemiyi ilk Onlar Terk Etti' Haberi

Akit gazetesi 31 Mart'ta alınan sonuçların ardından medyada AK Parti'ye karşı bir tavır değişikliği olduğunu öne süren bir haberle çıktı.

Akit gazetesi 31 Mart'ta alınan sonuçların ardından medyada AK Parti'ye karşı bir tavır değişikliği olduğunu öne süren bir haberle çıktı. "Gemiyi ilk onlar terk etti" başlığı verilen haberde eski AA Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk ile 31 Mart akşamı Ekrem İmamoğlu için "Adam kazandı" başlığı atan ensonhaber.com'un "gemiyi terk ettiği" ifade edildi.
 
Eşref Malkoçoğlu imzasıyla yayımlanan Akit haberi şöyle: 
 
17 yıl boyunca AK Parti’nin yanındaymış gibi duran ve her zaferden paye devşirenler, 31 Mart seçimlerinde kaybedilen birkaç belediye üzerinden başarısızlık yaygaraları kopardı. AK Parti’nin yüzde 44.52 gibi devasa bir oy oranıyla birinci geldiği ve ortağı olduğu Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranının yüzde 50’nin üzerine çıktığı bir seçimde, birkaç belediyeyi kaybetmesi, dost görünümlü yabanları belli etti.
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin yılmaz savunucusu gibi duran medya grupları ve yazarlar, 31 Mart seçimlerinden sonra şekil değiştirmesiyle dikkat çekiyor.
 
Seçimde en yakın rakibine 14.2 puanlık büyük bir fark atan AK Parti’nin muazzam başarısını görmeyen AK Parti’ye yakın medya grupları ve kalemşörler dezenformatif söylemlere imza atıyor. AK Parti’ye yakın bir yayın organıymış gibi hareket eden fakat yayıncılık anlayışında hiçbir etik tanımayan Ensonhaber isimli internet sitesi, kesin olmayan sonuçlar üzerinden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu başkan ilan etti.
 
Korsan başkanlık ilanını ise 24 Haziran’a atıfta bulunarak yapma küstahlığı gösteren Ensonhaber, “Adam kazandı” manşetini attı. AK Parti’nin düşünce dünyasına yakın olduğu iddia edilen yazarlarca kurulan Karar gazetesi de CHP’nin adayının kazandığını iddia etti. Günlük bir gazetede yazıları yayınlanan Kemal Öztürk de seçim akşamından itibaren gayesi belli olmayan bir tavır takındı. CHP ve avanelerinin sandıklardaki sabote girişimlerini görmezden gelen Öztürk AK Parti’yi başarısız ilan etti.