AK Parti'den Başörtüsü  Açıklaması

AK Parti'den Başörtüsü Açıklaması

Başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği vermeye hazırlanan AK Parti'den ilk ipuçları geldi. Hayati Yazıcı "24'üncü maddeye bir ilave cümle yerleştirmek suretiyle bunu Meclisin onayına sunacağız" dedi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsüyle özgürlüğüyle ilgili anayasal değişiklikle ilgili konuştu. Yazıcı, anayasa değişikliğinin seçimden önce çıkacağını belirtti ve "Genelde din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24'üncü maddeye bir ilave cümle yerleştirmek suretiyle bunu Meclisin onayına sunacağız" dedi.

AA'nın aktardığına göre A Haber canlı yayınında konuşan Yazıcı, anayasa değişikliği teklifinin tam tarihiyle ilgili olarak "Cumhurbaşkanımız yurt dışından dönsün, tekrar bir görüşme yapacağız. Takvim o zaman netleşir. Düzenleme yıl sonuna kadar büyük olasılıkla, en azından seçimden önce çıkar" bilgisini verdi.

'AİLE KAVRAMINI ANAYASAL DÜZEYDE GÜÇLENDİRMELİYİZ'

Başörtüsü maddesiyle birlikte getirileceği iddia edilen 'anayasada ailenin tanımı maddesi' konusuyla ilgili konuşan Yazıcı "Güçlü toplum güçlü devleti oluşturur. Yani biz aileye son derece önem veririz. Bugün bu aileyi dejenereye dönük birtakım faaliyetler, birtakım süfli taleplerin var olduğunu da hemen herkes bilmektedir. Dolayısıyla bu alandaki davranışların Türkiye’nin gündemine sorun olarak yerleşmesini önlemek amacıyla aile kavramını anayasal düzeyde güçlendirmeliyiz" diye konuştu.

Anayasa'da aileyle ilgili düzenlemelerin zaten var olduğuna işaret eden Yazıcı, "41'inci maddede 'Ailenin Korunması' başlığı var. Bu madde içerisinde ailenin kimlerden oluşacağı ve karı-kocanın haklarının neler olduğuna ilişkin bir cümleden ibaret düzenleme çalışması yapıyoruz. Başörtüsü konusu ile birlikte mi getirelim, farklı bir zamanda mı gelsin, bunu da ayrıca tartışıyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)