Ahmet Hakan, AKP’yi ve Erdoğan’ı Karşısına Aldı

Ahmet Hakan, AKP’yi ve Erdoğan’ı Karşısına Aldı

Gazeteci Ahmet Hakan isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP’yi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptıkları olumsuz sözleri nedeniyle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı helalleşme çağrısını birkaç gün önce sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile yineledi. Geçmişte hatalar yapıldığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsüne özgürlük konusunda Meclis’e de kanun teklifi verileceğini söyledi. Ertesi gün CHP Grup Başkanvekillerinin de imzasıyla CHP TBMM’ye Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği kanun teklifini sundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu eylem ve söylemlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AKP ve MHP kanadından Kılıçdaroğlu’nun yıllar önce yaptığı bir takım açıklamalar yeniden gündeme getirilmeye çalışıldı.

“ADAM DİYOR Kİ BEN DEĞİŞTİM”
Gazeteci Ahmet Hakan ise bugünkü köşesinde isim vermeye çekinse de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Hakan aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun söylemleri karşısında “Hayır, değişmedin. Yalan söylüyorsun. Sen değişmezsin. Sen aynısın.” Tarzı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı yandaşlarına “Hayatta hiç sevmediğim yaklaşımlardan biridir bu.” Sözleriyle tepki gösterdi.

Hakan söz konusu yazısının Hiç sevmem niyet sorgulamasını ara başlıklı bölümünde şunları yazdı:

ADAM çıkmış diyor ki:
“Ben değiştim. Ben artık öyle düşünmüyorum. Ben şimdi böyle düşünmüyorum.”
Hemen karşılık veriliyor:
“Hayır, değişmedin. Yalan söylüyorsun. Sen değişmezsin. Sen aynısın.”
Hayatta hiç sevmediğim yaklaşımlardan biridir bu.
Değişimin en büyük düşmanıdır bu tür niyet sorgulamaları.