Ahıskalılar Gürcistan'a Dönmek İstemiyor!

Ahıskalılar Gürcistan'a Dönmek İstemiyor!

Başbakan Erdoğan'ın, 'Ahıska Türkleri'nin anayurtlarına dönüş çalışmalarını başlattık' sözüne 'sevinemediklerini' belirten Ahıskalılar...

Başbakan Erdoğan'ın, 'Ahıska Türkleri'nin anayurtlarına dönüş çalışmalarını başlattık' sözüne 'sevinemediklerini' belirten Ahıskalılar Gürcistan'a neden dönmek istemiyorlar?

Ersin Çelik'in haberi...

Başbakan Erdoğan'ın, Gürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli'yle ortaklaşa düzenledeği basın açıklamasında söylediği, Ahıska Türkleri'nin Gürcistan'a dönüşü için bir çalışma başlatma kararı alınmıştır" haberi Türkiye'deki Ahıskalıları sevindirmedi. Konuyla ilgili haber7.com'a
konuşan Ahıska Türkleri Federasyonu kurucu üyesi ve Ankara Federayonu Başkan Yardımcısı Adem Ahıskalı, Başbakan Erdoğan'ın söylediği 'geri dönüş anlaşmasından' tatmin olmadıklarını söyledi.

Konuyla igili sorularımızı cevaplayan Adem Ahıskalı şunları söyledi:

"DÖNMEK İSTEMİYORUZ"

"Başbakan Erdoğan Gürcistan'a dönüşten bahsetti. Fakat bizler 63 yıl öne sürüldüğümüz Ahıska topraklarına dönmek istiyoruz. Gürcistan Hükümeti böyle bir geri dönüşü istemiyor ve 'Dönüş kesinlikle Ahıska topraklarını olmayacak' şartları var. Bizler Gürcistan'a değil de sürgün edildiğimiz Ahıska topraklarına dönmek istiyoruz.

"80 TANE BOŞ KÖYÜMÜZ VAR"

Sürüldüğümüz topraklara şu anda Gürcü vatandaşlar yerleştirilmiş durumda. Bizler bu insanları rahatsız etmeyeceğimizi de belirttik. Biz kendi öz vatanımızda barış ve huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Orada boş kalan 80 tane köy var. Oralara yerleştirsinler.

"TÜRK VATANDAŞLIĞINIDAN ÇIKMAMIZ ŞARTI VAR"

Gürcü makamlar dönmek gibi bir durumda da, geldiğimiz ülkenin vatandaşlığından çıkmamızı ve Gürcistan örf adetlerine alışma adaptasyonunndan geçmemizi istiyor. Bizim adaptasyona ne ihtiyacımız var. Kendi örf ve adetlerimizi zaten biliyoruz. Bu koşullara asla ve asla dönmeyiz Gürcistan'a. Dönenler de çok az bir oranda olur. En fazla yüzde 5'i döner. Onlar da sırf dönmüş olmak için gidenler olur.

haber7