Afganistan'da  Tekfirci Teröristlerle ABD işbirliği Yapmış

Afganistan'da Tekfirci Teröristlerle ABD işbirliği Yapmış

Rusya Cumhurbaşkanı Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov dün Moskova'da Valday Siyasi Kulübü oturumunda yaptığı konuşmada Amerika liderliğindeki yabancı koalisyon ve IŞİD teröristleri arasındaki ilişki eskiden beri var olduğunu söyledi.

Zamir Kabulov, Rus ajanslarının bildirdiğine göre, Rusya'nın ABD makamları ile Afganistan'daki terör örgütü IŞİD'in militanları arasında işbirliği olduğuna dair kanıtlara sahip olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Rusya bu bilgiyi, helikopterlerin IŞİD birimleri tarafından işgal edilen bölgelere nereden silah ve mühimmat sağladığını anlamayan yerel Afganlardan ve hükümet yetkililerinden aldı" dedi.

"Böyle bir işbirliği olduğuna ikna oldum. Helikopterlerin silahlarla dolu olduğuna dair ve bu işbirliğini teyit eden somut bilgiler almaya başladık” dedi.

Rus yetkili Afganistan kuzeyinde IŞİD teröristlerinden çok sayıdaki grubun kuşatıldığı olaya işaretle, söz konusu teröristlerin kimliği belirsiz helikopterlerle Afganistan'ın Begram üssüne taşındıklarını ve ardından ülke çapına dağıldıklarını belirtti.

Kabulov son yıllarda bir kaç kez Amerikan güçleri ve IŞİD teröristlerinin Afganistan'daki ilişki ihtimalini eleştirerek Washington tarafından bu konuda açıklama yapmasını istemişti.

Amerika ve müttefikleri 2001 yılında sözde terörizm ile savaşmak ve Afganistan'da güvenliğin sağlanması bahanesi ile bu ülkeye saldırdı fakat bu saldırı Afganistan'a altyapılarının tahrip edilmesi, terör ve güvensizlikten başka bir sonucu olmadı. (Ajanslar)