Afganistan'da Son Durum

Afganistan'da Son Durum

Afganistan'da savaş resmen bitti. son gelişmelerin ayrıntıları haberimizde

Tercüme Haber / Tevhid Haber

Taliban, 6 günlük çatışmaların ardından tüm Panjshir vilayetinin kontrolünü ele geçirdiğini ve Afganistan'da muhalif güçlerin elinde kalan son bölge olduğunu ve hareketin son rötuşları yaptığını duyurdu.

Al-Jazeera Net'in haberine göre Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, hareketin bu kuzeydoğu eyaletinin kontrolünü ele geçirdiğini ve böylece tüm Afganistan üzerindeki kontrolünü tamamladığını söyledi.

Pazartesi günü Kabil'de düzenlediği basın toplantısında Mücahid, "Afganistan'da savaş resmen sona erdi" dedi . Panjshir sakinlerine kendilerine karşı ayrımcılık olmayacağına dair güvence verdi .

Mücahit Çok sayıda yetkilinin Panjshir'i yurt terk ettiğini, birçoğunun direnişi sürdürmek amacıyla başka devlete sığındığını kaydederek, ülkede savaşın devam etmesi için hiçbir gerekçe olmadığını vurguladı.

Ahmed Mesut :Kaybettik

Taliban karşıtı cephenin liderlerinden Ahmed Mesud ise Taliban'ın Panjshir eyaletini kontrol ettiğini ses kaydında kabul etti ve ailesinin üyelerinin Pazartesi günü Taliban saldırısında öldürüldüğünü söyledi.

Mesud, Taliban'ın ilde ateşkes için din alimlerinin arabuluculuğunu kabul etmediğini belirterek, uluslararası toplumu hareketin oluşturacağı hükümeti tanımamaya çağırdı Taliban'a karşı silaha sarılan herkesle birlikte çalışacağını vurguladı.

Öte yandan, görev süresi sona eren hükümetten bir kaynak adaya, Taliban karşıtı güçleri destekleyen eski Başkan Yardımcısı Eşref Ghani'nin Panjshir'den Tacikistan'a gittiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı