Afganistan'da   Camiye  Saldırı

Afganistan'da Camiye Saldırı

Afganistan'da Taliban'ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şii Müslümanlara ait bir camiye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'dan bombalı saldırı haberi geldi.

Edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Kandahar vilayeti merkezinde bulunan, Şiilere ait en büyük cami olan Fatımiyye Camisi'ne cuma namazı sırasında saldırı yapıldı.

EN AZ 30 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Taliban güçleri saldırının gerçekleştiği camiye giden tüm yolları kapattı.

GEÇEN HAFTADAKİ SALDIRIDA 46 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Geçen hafta ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bulunan, yine Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 46 kişi hayatını kaybetmişti. Associated Press ise, patlamada en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını duyurmuştu.

DAEŞ ÜSTLENMİŞTİ

Kunduz'da meydana gelen saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. ABD öncülüğündeki NATO güçleri ülkeden ayrıldıktan sonra Afganistan'da meydana gelen bombalı saldırılar Celalabad kentinde yoğunlaşmıştı.

Söz konusu saldırıların çoğunu DAEŞ üstlenmişti. Kunduz'daki saldırı ABD sonrası gerçekleşen en şiddetli olay olarak kayıtlara geçmişti.

NTV