Afganistan ile Pakistan Arasında Gerginlik Tırmanıyor

Afganistan ile Pakistan Arasında Gerginlik Tırmanıyor

Afgan Savunması: Artık topraklarımıza herhangi bir yabancı saldırıya müsamaha göstermeyeceğiz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Afganistan Savunma Bakanı Vekili Mohammad Yaqoub, Afganistan'ın Pakistan'ın Afgan eyaletlerine hava saldırıları da dahil olmak üzere topraklarına yabancı "saldırısına" artık tahammül etmeyeceğini söyledi.

Afgan medyasından alıntı yapan Yakub, "Afganistan hala dünyadan ve komşu ülkelerden büyük zorluklarla karşı karşıya ve bunun en iyi örneği, son Pakistan'ın Host ve Kunar vilayetlerini hedef alan işgalidir." dedi

Pakistan geçen Cuma günü Afganistan topraklarındaki sınır illeri Khost ve Kunar'a hava saldırısı düzenleyerek 50'ye kadar insanı öldürdü.

Pakistan ve Afganistan arasındaki sınır bölgeleri, Pakistan ordusu ile kuzeybatıdan Belucistan'ın güneybatısındaki iki ülke arasındaki sınır boyunca uzanan Pakistan'ın "Taliban" hareketinin unsurları arasındaki operasyonlara tanık oluyor.

"Taliban" Pakistan ile Pakistan hükümeti arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından hareket, Pakistan'daki güvenlik kurumlarına ve çeşitli hedeflere karşı silahlı operasyonlar başlatmakla tehdit etti.