Adalet Bakanı: Türkiye Suudi Arabistan'ın Talebeini Kabul Edecek

Adalet Bakanı: Türkiye Suudi Arabistan'ın Talebeini Kabul Edecek

Ankara'nın Riyad ile ilişkileri onarma çabalarıyla örtüşen bir adımda.. Adalet Bakanı: Türkiye, Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi talebini kabul edecek

İSTANBUL (Reuters) - Adalet Bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili davanın Suudi Arabistan'a devredilmesi talebini, Türkiye'nin Riyad ile ilişkileri onarma çabalarıyla örtüşen bir hareketle onaylayacağını söyledi.
Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ve insan hakları grupları, Suudi Arabistan'da adil bir yargılamanın beklenemeyeceğini söyleyerek hareketi kınadı.
Kaşıkçı'nın dört yıl önce İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürülmesi, dünya çapında manşetlere taşındı ve iki bölgesel güç arasındaki ilişkileri gererek, Suudilerin Türk mallarını gayri resmi boykot etmesine ve Ankara'nın Riyad'a ihracatını yüzde 90 oranında düşürmesine neden oldu.

Dün, Perşembe günü, Türk Cumhuriyet Savcısı, İstanbul'daki gıyabında davaya bakan 26 Suudi zanlısının yargılanmasına son verilmesini ve davanın bir Türk mahkemesinden gelen bir mektuba cevaben nakil talebinde bulunan Suudi makamlarına devredilmesini talep etmişti.
Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili görüşünü talep eden mahkemenin, 7 Nisan'da yapılması planlanan bir sonraki oturumunda talebi karara bağlaması bekleniyor