Açlık Gerevini Sürdüren  Filistinli Tutuklu Hıdır Adnan Hastaneye Kaldırıldı

Açlık Gerevini Sürdüren Filistinli Tutuklu Hıdır Adnan Hastaneye Kaldırıldı

İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Hıdır Adnan siyonist İsrail hapishanesinde durumunun ağırlaşmasından ötürü hastaneye kaldırıldı.

Şeyh Adnan'ın eşi "Ümmü Abdurrahman" Yemen Haber Ajansı'na (Saba) yaptığı özel açıklamalarda şunları söyledi: "Kocasının durumu çok ciddi ve zor, avukatıyla tekerlekli sandalye dışında görüşemedi.

Umm Abd al-Rahman "Avukat dün onu ziyarete gitti ama onu hapishanede bulamadı. Gardiyanlar ona, tutuklu Şeyh Hıdır Adnan'ın sağlığının bozulması nedeniyle Ramla cezaevi kliniğine nakledildiğini söylediler açıklamasını yaptı

Eşi Siyonist düşmanın birkaç gün önce Şeyh Adnan'a yönelik duruşmada çeşitli suçlamalarda bulunduğunu, şeyhin ise çok dar hücrede bulunmasının ışığında onun şiddetli ıstırabını ve sağlık durumunun sürekli kötüleştiğini söyledi.

Ümmü Abd al-Rahman, hücrenin tamamen boş olmasına rağmen iki saatte bir aranması, şilte veya yatak olmaması nedeniyle eşinin sürekli tacizin yanı sıra cezaevi yönetiminden tehdit, saldırı ve hakaretlere maruz kaldığını doğruladı.

İslami Cihat hareketinin liderinin eşi, Filistinli tutsakların sistemli bir şekilde maruz kaldıkları gerçeği ışığında, sadece Şeyh Adnan'ın değil, dünyanın tüm özgür insanlarının Filistinli tutsakların yanında olması gerektiğine işaret etti

Hıdır Adnan'ın 12 kez tutuklanması ve çoğu idari gözetim altında olmak üzere Siyonist düşman hapishanelerinde toplam sekiz yıl kalması dikkat çekicidir.

Kaynak: TEVHİDHABER