Abu Marzouk: İngilterenin Kararına İtiraz Edeceğiz

Abu Marzouk: İngilterenin Kararına İtiraz Edeceğiz

Abu Marzouk: İngiltere'nin Hamas'a karşı aldığı karara yasal olarak karşı çıkacağız ve İngiliz avukatlarla birlikte bu kararı iptal edecek bir strateji oluşturmak için çalışacağız.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İslami Direniş Hareketi "Hamas" Pazar günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin kendisini "terörist" olarak görme kararına yasal olarak meydan okuyacağını söyledi.

Hareketin siyasi bürosunun bir üyesi olan Musa Abu Marzouk tarafından (hükümet dışı) Filistin Mülteci Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen bir web semineri sırasında dile getirildi.

Ebu Marzouk, hareketinin İngilizlerin bu kararına kararına karşı avukatlar aracılığıyla dava açacağını belirterek, "İngiliz kararının ön saflarında yer almak için bir dizi organ ve oluşumla birlikte çalışıyoruz" dedi.

Cuma günü, İngiltere İçişleri Bakanlığı, Parlamentonun kararı onaylamasının ardından siyasi ve askeri kanatlarıyla Hamas'ın "terör örgütü" olarak sınıflandırıldığını duyurdu.

Ebu Marzouk, içişlerinde, El Fetih hareketini ve Filistin Yönetimini Filistin halkının çıkarları temelinde uzlaşmaya, ortaklık temelinde anlaşmaya ve bir mücadele programı hazırlamaya çağırdı.

Hamas'ın son uzlaşma vizyonunda, (Filistin gruplarının) genel sekreterlerini toplantıya davet etmeyi, ulusal birlik yolunda yürümeyi, bir mücadele programı formüle etmeyi ve bir hükümet kurmayı kabul etmeyi talep ettiğini söyledi.

Yakın zamanda Hamas, Kahire'nin kendisinden Filistin evini düzenleme ve iç bölünmeyi sona erdirme vizyonunu içeren yazılı bir belge taslağı hazırlamasını istediğini duyurdu, ancak daha fazla ayrıntı açıklamadı.