"AB'NİN TUTUMUNUN SEBEBİ İSLAMAFOBİ"

"AB'NİN TUTUMUNUN SEBEBİ İSLAMAFOBİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman heyetin İncirlik üssüne girmemesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Çavuşoğlu 'Asker olmayanların ziyereti uygun değil' dedi.

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in vekili Müsteşar Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik üssüne temmuz ayında yapmayı planladığı ziyaretin iptaline ilişkin "Asker olmayanların ziyereti uygun değil" açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

ALMAN SİYASETÇİLERİN İNCİRLİK'E GELMESİ DOĞRU DEĞİL

İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlike'e ziyareti uygun görülmemektedir

AB'NİN TUTUMUNUN SEBEBİ İSLAMAFOBİ

Bizim Esed rejimi ile işbirliği yapmamız mümkün değil, dolayısıyla iddialar doğru değildir. DAEŞ'le de PKK ile de mücadelemiz devam edecek. Vize serbestisinin uygulanması için biz bugüne kadar yapıcı tutumumuzu devam ettirdik. Ama AB'den negatif tutumlar gördük.Biz bunun sebebini de biliyoruz. Bu Avrupa'daki islamafobi ve Türk karşıtlığının bir yanısmasıdır.

TERÖRLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ

72 kritterden 67'sini yerine getiren bir ülkeye böyle bir muamele yapılamaz. Bugünün şartlarında terörle ilgili kanunlarda herhangi bir dğeişiklik yapamayız. Diğer konularda adım atılabilir ama bu konuda asla. Hangi konularda adım atılabilir bunları tekrar konuşup yolumuza devam edeceğiz.

VATANDAŞA SORULABİLİR

Türkiye müzakereler tamamlandıktan sonra halka soracak. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Müzakere süreci tıkanırsa bundan sonra nasıl devam edileceği halka sorulur. AB'nin sözünde durmamasından dolayı ciddi bir rahatsızlık var. Vatandaşlarımız bizleri de eleştiriyor.