ABD'yi Sarsan Rapor !   Her Gün Ortalama 17 ABD Askeri İntihar Ediyor

ABD'yi Sarsan Rapor ! Her Gün Ortalama 17 ABD Askeri İntihar Ediyor

Amerika ordusu intihar kriziyle karşı karşıya... Her gün rastlanan intihar vakaları engellenemezken yeni askeri komite silah satışlarının engellenmesini önerdi.

Pentagon, ABD ordusunda yaygın halde olan intihar krizinin kontrol edilmesine amacıyla Amerikan askerlerine kendilerini öldürmelerini zorlaştırmak için silah kontrol önlemlerinin uygulanmasını tavsiye etti.

Pentagon'un intiharı önleme komitesi tarafından dün açıklanan bir plan uyarınca, 25 yaşın altındaki askerlerin ABD üslerinde silah almaları yasaklanırken, diğer tüm askerlerin ateşli silah alımlarını tamamlamak için yedi günlük bir bekleme süresiyle karşı karşıya kalması bekleniyor.

"En etkili yol silah satışını engellemek"

Komite ayrıca, ABD askeri envanterinden alınan silahları izlemek için bir veri tabanı oluşturulması çağrısında bulundu. Tavsiye, bu tür taktikleri yasaklamak için 2013'te Kongre tarafından kabul edilen yasanın yürürlükten kaldırılmasının yanı sıra mühimmat satışlarında bir bekleme süresi gerektiriyor.

Ohio State Üniversitesi'nde bir güvenlik uzmanı olan komite üyesi Craig Bryan, "İntiharı önleme bilimine baktığımızda, muhtemelen tüm araştırmacıların üzerinde hemfikir olduğu tek bir şey var. Ve bu şey, ateşli silahlar gibi son derece ölümcül yöntemlere kolay erişimi yavaşlatmak için adımlar atmak hayat kurtarmak için en etkili tek stratejidir."

Komitenin tavsiyelerinin herhangi birinin veya tamamının uygulanıp uygulanmayacağını kararı Pentagon ve Kongre'ye ait olacak.
Savunma Bakanı Lloyd Austin geçen Mart ayında danışma komitesini oluşturmuştu. Pentagon, komitenin raporunu not ettiğini ve intiharı önleme konusundaki mevcut yaklaşımını geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Her gün ortalama 17 ABD askeri intihar ediyor

Bakan Austin, bakanlığın en değerli kaynağının çalışanları olduğunu ve intiharı önlemek ve hayat kurtarmak için hiçbir çabadan kaçınmayacaklarını vurguladı.

ABD ordusunun özel eğitim ve müdahale önlemleri almasına rağmen aktif görevde bulunan ABD birlikleri arasında intihar nedeniyle ölümler, 2015 ile 2020 arasında %44 artarak 384'e yükseldi. Gaziler İdaresi'ne göre, her gün ortalama olarak yaklaşık 17 ABD askeri gazisi kendini öldürüyor.

Ayrıca ABD askeri üslerindeki mağazaların 2021'de 113.000'den fazla ateşli silah sattığı bildirildi. Danışma komitesi, orduda meydana gelen intiharların muvazzaf askerlerin üçte ikisinde satılan silahların rol oynadığını söyledi.(RussianToday)