Abdurrahman Dilipak'tan Sert Tepki: Zalimlerden Olmayın!

Abdurrahman Dilipak'tan Sert Tepki: Zalimlerden Olmayın!

Abdurrahman Dilipak, Kahramanmaraş'taki depremin ardından YSK'ya seçim çağrı yaptı. Ayrıca Dilipak yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı eleştirdi.

Abdurrahman Dilipak, Haber Vakti yazarı olarak Kahramanmaraş'taki depremler sonrası başlayan seçim tarihi tartışmalarını ele aldı ve Yüksek Seçim Kurulu'na ( YSK) çağrıda bulundu. Dilipak, YSK'ya "Şunun ya da bunun kazanmasına göre değil, adil şekilde, hukuka uygun bir karar verin" şeklinde seslendi.

Ayrıca, afet ve katliamlar sonrası iktidar kanadından yapılan "kader" açıklamalarını eleştiren Dilipak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden binlerce kişiyi hatırlatarak, "Kader" diyerek bu cinayetin sorumluluğundan sıyrılamazlar" görüşünü dile getirdi.

Dilipak, seçim tarihi tartışmalarının ortasında ülke olarak yaşanan afetlerin, iktidarın sorumluluklarını görmezden gelmesine neden olduğunu söyledi. Ayrıca, afetlerin sadece kaderle açıklanamayacağını, iktidarların yeterli önlemleri almaması ve yolsuzluklar nedeniyle yaşanan can kayıplarının sorumluluğunun da iktidarın omuzlarında olduğunu belirtti.

Son olarak, YSK'nın tarafsızlığı ve adil bir seçim süreci sağlaması gerektiğine vurgu yapan Dilipak, YSK'ya bu yönde bir çağrıda bulundu ve hukuka uygun bir karar vermesini istedi.

Dilipak “Şimdi, seçim için tarih ve kurallar belirlenecek. Siyaset ve YSK bunun asıl sorumlusu. Şunun ya da bunun kazanmasına göre değil, adil şekilde, hukuka uygun bir karar verin. Takdiriniz Adalet’ten yana olsun. Adil şehitlik emri bu yöndedir. Unutmayın hukuka uygun olmayan yasa suç aletidir. Zulüm, adaletin yokluğudur. Zalimlerden olmayın, sonra ateş size de dokunur. Haksız şekilde elde ettiğiniz oy, makam ve unvanın size hayrı olmaz.” ifadelerini kullandı.