Abdurrahman Dilipak: AK Parti, CHP'nin Tabanından Oy Almak için Yeşil Kemalizm’e Oynuyor

Abdurrahman Dilipak: AK Parti, CHP'nin Tabanından Oy Almak için Yeşil Kemalizm’e Oynuyor

Yeni Akit'ten ayrılmasının ardından Habervakti'nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, AKP ve CHP’nin yanlarına başka partileri de alarak birbirlerinin tabanından oy almaya çalıştığını yazdı.

Yeni Akit'ten ayrılmasının ardından Habervakti'nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, AKP ve CHP’nin yanlarına başka partileri de alarak birbirlerinin tabanından oy almaya çalıştığını yazdı. Dilipak, “AK Parti tabanı bir yandan milliyetçi duygular, öte yandan dünya menfaatleri, dini duyguları harmanlarken, onların tabanından oy almak için yeşil Kemalizm’e oynuyor. Yanında MHP...” düşüncesini dile getirdi.

Dilipak’ın “Algımız değişince!” başlıklı yazsının ilgili kısmı şöyle:

“Kurbağa haşlaması yöntemi ile sessiz ve derinden bir zemin kayması süreci yaşıyoruz. Hele şu siyasetin seçimlere yönelik ürettiği mantık yok mu bu çalkaladıkça köpüren deterjan gibi, deterjan reklamını andıran köpük siyaseti, ne din bırakıyor insanda ne mantık. Tersine çevrilmiş bir ehram misali, korku ve umut arasındaki denge kaybolmuş, kiminde yer değiştirmiş. Mesela CHP desen, tabanı kendi inanç ve tarihinden korkuyor. Öte yandan AK Parti tabanından oy almak için başörtülülerle yakınlaşma fotoğrafı vermeye çalışıyor. Yanında Gelecek, Deva, Saadet…

AK Parti tabanı bir yandan milliyetçi duygular, öte yandan dünya menfaatleri, dini duyguları harmanlarken, onların tabanından oy almak için yeşil Kemalizm’e oynuyor. Yanında MHP...”

Yazının tamamını okumak için tıklayın