Abdulmelik El Husi: Direniş Ekseni Olarak Biz Savaştayız, Geri Kalan İslam Dünyası Nerede?

Abdulmelik El Husi: Direniş Ekseni Olarak Biz Savaştayız, Geri Kalan İslam Dünyası Nerede?

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Amerika’nın İsrail rejimine verdiği sınırsız desteğe dikkat çekerek Arap ülkelerinin Filistin’e neden destek vermediğini sordu?

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Amerika’nın İsrail rejimine verdiği sınırsız desteğe dikkat çekerek Arap ülkelerinin Filistin’e neden destek vermediğini sordu?

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik Husi, 13 Şubat’ta yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Düşmanın Gazze'ye karşı kullandığı patlayıcı miktarı Amerika'nın Japonya'nın Hiroşima kentine attığı 4 atom bombasına eşdeğerdir.

Coğrafi açıdan oldukça küçük ve nüfus yoğunluğu fazla olan Gazze'ye yapılan hava saldırıları toplamda 46 bini aştı.

Amerikalılar, Gazze halkını öldürmek için işgalcilere 25 bin tondan fazla silah sağladı ve Amerikan askeri uzmanları İsrail ordusunun savaş toplantılarına katıldı.

İşgal nedeniyle 79.200 konut tamamen yıkıldı, 290.000 konut kısmen yıkıldı, 30 hastane hizmet dışı kaldı.

İstatistiklere göre Gazze halkının yüzde 95'i yerinden edilmiş durumda.

Seyyid Abdulmelik el-Husi, İsrail tarafına ilişkin de rakamlar vererek şunları söyledi:

“Psikolojik olarak hasta olan yüzlerce İsrail askeri var ve bunların çoğu çatışmalara katılmaktan kaçınıyor.

İşgal güçleri ayrıca 2 bin Filistinlinin mezarını açtı ve 300'den fazla cesedin organlarını çaldı.

İşgalci rejimin askerleri ayrıca Gazze'de ya da Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerinde hırsızlık yapıyor ve evleri yağmalıyor.”

Direniş Ekseni savaşta, İslam dünyası nerede?

Seyyid Abdulmelik el-Husi, Direniş Ekseni güçlerinin Gazze halkına destek için savaş cephelerinde bulunduğunu belirterek İslam ülkelerine sitem etti ve şunları söyledi:

“Amerikan başkanını son olarak İsrail rejimine 14 milyar dolarlık destek paketi açıkladı. Amerika'nın İsrail rejimine verdiği bu desteğe karşı, Filistin'e Arap desteği nerede?

Lübnan, Irak ve Yemen'de Gazze'ye destek veren cepheler devam ediyor. Lübnan'daki Hizbullah cephesi sürekli tırmanıyor ve İsrail'i aciz bırakıyor. Irak'taki mücahitler, Amerika'nın yaptığı saldırılara rağmen ne teslim oldular ne de geri çekildiler.

Yemen'deki cephemiz, düşmanımız İsrail’e destek veren Amerikan ve İngiliz saldırganlığına rağmen etkili olmaya devam ediyor.

İngiliz-Amerikan saldırıları, düşmanların kendisinin de itiraf ettiği gibi, hedeflerine ulaşmayı başaramayan saldırılardır.

Amerikan ve İngilizler, Yemen cephesinin Gazze'yi destekleme konusundaki etkisinin İsrail rejimi ve onun ekonomisi üzerindeki etkisinin farkındadır.

Amerikalılar ve İngilizler, İsrail'e destek vermeye başladıktan sonra Yemen cephesi onları da etkilemeye başladı.

Denizdeki operasyonlarımız, İsrail rejimine bağlı gemilerin hareketini neredeyse sıfır noktasına kadar engelleme etkisi yarattı.