Abdullah Gül, CHP'li İsmi Davet Etti

Abdullah Gül, CHP'li İsmi Davet Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Onu bile dinliyorlar' dediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP'binin bilişim uzmanı İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'i Köşk'e davet etti.

Cumhurbaşkanı'ndan CHP'li vekile davetin deBaşbakan'ın uçakta söz konusu açıklamayı yaptığı geçen perşembe gününün akşamı geldiği öğrenildi. Ancak CHP'li Aksünger, "Bu açıklama ile bana gelen davet arasında bir bağ olduğunu sanmıyorum" dedi.

Vatan'ın sorularını yanıtlayan Aksünger, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) devletin elindeki kişisel verilere ilişkin çalışma yaptığını hatırlatarak, şunlara dikkat çekti: "Bu çalışma çok önemliydi, ancak itirazlarımız oldu.TBMM'deki Böcek Komisyonu'nda görev yaptım. Büyük fotoğraf başka yerde. Bazı kurumlarda yapılacak denetim ile kişisel verilerin ne kadar kötü korunduğunu ortaya çıkaracaktır. DDK'nın raporu ise buzdağının görünen tarafıdır, görünmeyen tarafı, Emniyet istihbarat, Jandarma istihbarat ve MİT'dedir. Bu kurumlar denetlenmezse, kişisel verilerin gizliliği konusu eksik kalır. Bu itirtazlarımızı Sayın Cumhurbaşkanı'na görüşmede aktaracağız."

'Önlemek çok zor'

CHP'li Aksünger, "Dinlemelerin önüne geçmek gibi bir faaliyetin içinde olmak çok mümkün değil. Kamu imkanlarını elinde bulunanlar bunları gerçekleştiriyor ancak suistimallerin azaltılması ve müeyyidelerin artırılması konusu gündeme getirilebilir. Bu tür faaliyetleri anında içeriden söküp atmak zor olacaktır" dedi. Aksünger, şöyle devam etti:

1 yıldır çalışıyorum

"Bir yılı aşkın süredir basın toplantıları, soru önergeleri, meclis araştırmaları ile konuyu hep gündemde tutmaya çalıştım. Ama biz anlatırken 'komplo teorisi' olarak algıladılar. Şimdi paralel devlet olarak adlandırılan yapıya konu yıkılıyor, ama o kadar kolay da değil. Bazı off the record, kapalı devre konular var. Bunları kendisi ile paylaşacağım. Benim duyumlarım bazı bilgilerim ama tam net bilmediğim konular var. Cumhurbaşkanı, bazı kurumları devreye sokması ile yapacağı, yaptıracağı incelemeler ile bazı konuları çözebilir."

İtirazı var

NSA'in yurtdışında yaptığı yasadışı dinlemelere ilişkin tespitlerini de Gül'e aktaracağını belirten Aksünger, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan ve internet üzerindeki kısıtlamalar getirecek olan yasa teklifine ilişkin de itirazlarını Gül'e anlatacak.