Abdulkadir Selvi 2023 seçim Tarihini Açıkladı

Abdulkadir Selvi 2023 seçim Tarihini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi 2023 tarihinde yapılması planlanan seçim tarihiyle ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

Cmurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinde yanından ayırmadığı bir çok televizyon programında karşısında soru soran isimlerin başında tervih ettiği AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi merakla beklenen seçim tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazeteci yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısının “ Seçimler ne zaman yapılacak” ara başlıklı yazısında “Seçimlerin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmalara ışık tutacak gelişmeler yaşandı” dedi.

"SEÇİM 14 MAYIS'TA MI YAPILACAK"
Seçimlerin erkene seçilme ihtimalinin kısmet ortadan kalktığını, Cumhur İttifakı’nın seçim tarihinde uzlaştığını yazan Selvi “Seçimlerin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmalara ışık tutacak gelişmeler yaşandı. Bahçeli, seçimlerin 18 Haziran’da yapılacağını ilan etti. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimlerin zamanında yapılacağını söylüyor. Bir ara seçimlerin 14 Mayıs’a alınması düşünülmüştü ancak muhalefetin seçimlerin 14 Mayıs’a çekilmesini istismar edebileceği üzerinde duruldu” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin 14 mayıs’ta yapılma ihtimalinin henüz tamamen ortadan kalkmadığını ifade eden Selvi “14 Mayıs ihtimali tamamen ortadan kalkmış değil ama bir şartla. O da teklif muhalefetten gelirse” diye yazdı