'ABD'nin Yemen ablukası savaş suçudur'

'ABD'nin Yemen ablukası savaş suçudur'

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, 25 milyondan fazla Yemenlinin hayatını etkileyen ABD’nin Yemen'i ablukaya almasını "savaş suçu" olarak nitelendirdi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, Sanaa havaalanının kuşatması nedeniyle yurt dışına seyahat edemeyenler başta olmak üzere tüm Yemen halkının acılarını ve insani sorunlarını ele almak üzere BM İnsani Yardım Koordinatörü William David Graceley ile bir araya geldi.

ABD’nin Yemen'e uyguladığı ablukanın 25 milyondan fazla Yemenlinin hayatını etkileyen bir savaş suçu olduğunu belirten el-Meşat, ABD öncülüğündeki koalisyonun geçtiğimiz dönemde Birleşmiş Milletler'in eski Yemen elçisinin insani yardım ulaştırma ve Sanaa Uluslararası Havalimanı'ndaki kısıtlamalara yönelik abluka ve yaptırımları kaldırma konusunda herhangi bir ilerleme kaydetmesini engellediğini belirtti.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, Birleşmiş Milletler'e ablukanın kaldırılması ve petrol ürünleri taşıyan gemilerin el-Hudeyde limanına girmesine izin vermesi için ABD başkanlığındaki saldırgan ülkelere baskı yapması çağrısında bulundu. (Ajanslar)