ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
ABD temsilcisi Morgan Ortagus’un, Şehit Seyyid Hasan Nasrallah’ın Beyrut’taki cenaze töreninin yüz binlerce sivilin bulunduğu sırada bombalanmasını Tel Aviv’e teklif ettiği ortaya çıktı.
El-Menar’ın aktardığına göre, İran karşıtı propagandaları ve bölge halklarına yönelik düşmanca tutumuyla bilinen ABD’nin özel temsilcisi Morgan Ortagus’un, şehit Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın cenaze töreni öncesinde işgal altındaki topraklara gerçekleştirdiği ziyarette Tel Aviv’e skandal bir teklif sunduğu ortaya çıktı.
Siyonist rejimin Kanal 14 siyasi muhabirinin aktardığı bilgilere göre Ortagus, yüzbinlerce Lübnanlının –kadın, çocuk ve yaşlıların– katıldığı cenaze töreninin Beyrut’ta bombalanmasını açıkça önerdi. Bu öneri, ABD yönetiminin bölge halkının can güvenliğine karşı nasıl pervasız ve saldırgan bir tutum benimsediğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Cenaze töreni sırasında Siyonist işgal uçaklarının Beyrut semalarında alçak irtifada uçuşlar gerçekleştirerek gerilimi artırdığı bildirildi. ABD’li temsilcinin böylesi bir zamanda yaptığı bu çağrı, Washington’un sivillerin hayatını hiçbir şekilde önemsemediğini ve Direniş’in önde gelen liderlerine yönelik her türlü suikast ve katliam girişimine açık destek verdiğini gösterdi.
Törenin yapıldığı stadyumda yüz binlerce insanın bulunduğu bir anda böyle bir saldırının önerilmesi, ABD ve Siyonist rejimin gerçek yüzünü bir kez daha ifşa etti: halkları korkutmaya, direnişi kırmaya ve bölgeyi kaosa sürüklemeye dayalı politikalardan asla vazgeçmiyorlar.
