ABD'li Senatörler: Tunus'ta Demokrasi Yok Yardım Yapmayalım

ABD'li Senatörler: Tunus'ta Demokrasi Yok Yardım Yapmayalım

İki ABD'li senatör Biden'a: Demokrasi olmadan Tunus'a yardım olmaz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Senatosu'nun iki üyesi Başkan Joe Biden'a bir mektup göndererek, Washington'un Tunus'a yaptığı yardımın, çoğu partinin "diktatörlük" olarak tanımladığı Başkan Kais Saied'in kararlarının devamı sırasında, demokrasi dosyasında sahada sonuçlara ulaşmakla bağlantılı olmasını talep etti. .

ABD'li Senatör Jim Risch (R-Idaho) ve Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin önde gelen üyesi ve başkanı Bob Menendez (D-N.J.) tarafından gönderilen mektupta Biden'ı "Tunus Demokrasisinin erozyonunu tedavi etmeyi" talep etmeye çağırdı.

Yerel ve uluslararası medya mesajı alıntılayarak şunları söyledi: "Tunus'ta demokratik kurumların süregelen erozyonu hakkındaki endişelerimizi ifade etmek için yazıyoruz ve sizi, yedi büyük sanayileşmiş ülke Grubu'ndaki ortaklarımızla, yardımları açık demokrasiye bağlamak için koordine etmeye çağırıyoruz dedi

"ABD, Tunus'taki demokratik gerilemeyi ele almak için bir dizi aracı değerlendirirken, sizden, kendi çıkarları için Tunus'un ekonomik ve siyasi istikrarını baltalayan, yolsuzluğa bulaşan kuruluşlara yaptırımlar uygulamayı düşünmenizi istiyoruz" dedi.

Tunus, 25 Temmuz 2021'de Saied'in başbakanı görevden alarak ve Ennahda hareketinin başkanı Rachid Ghannouchi'nin başkanlığındaki Parlamento'nun çalışmalarını feshetmeden önce askıya alarak yetkilileri tekelleştirmesinden bu yana büyük bir siyasi krize tanık oldu.