ABD'li Müslüman Mahkumlardan Helal Yemek Talebi

ABD'li Müslüman Mahkumlardan Helal Yemek Talebi

İngiliz "Middle East Eye" web sitesi, ABD'nin Georgia eyaletindeki bir ilçe hapishanesinin, kutsal Ramazan ayı boyunca Müslüman tutuklulara "helal yemek dağatıyor dedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İngiliz "Middle East Eye" web sitesi, ABD'nin Georgia eyaletindeki bir ilçe hapishanesinin, kutsal Ramazan ayı boyunca Müslüman tutuklulara "helal yemek" ve uygun saatlerde sağlamayı kabul ettiğini ve onları bildirdi.

Hafta sonu, DeKalb İlçe Hapishanesinde Müslüman bir mahkûm olan Norman Symonds, gözaltı merkezinin dinine bağlı bir Müslüman olup olmadığını belirleyemediği için helal yemek verilmemesinin ardından hapishaneye dava açtı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi ve Gürcistan şubesinin yardımıyla açılan davaya göre, hapishane iftar saatlerinde Symonds ve diğer Müslümanlara helal yemek sağlamadı.

DeKalb İlçe Hapishanesi Çarşamba günü anlaşmayı kabul etti ve her iki taraf da helali İslam hukukuna göre tanımlamayı kabul ederek tüm Müslüman mahkumlara helal yemek sağlayacağını söyledi.

Yargı kararına göre, Ramazan ayı boyunca "sabah namazından yaklaşık bir saat önce ve akşam namazından yaklaşık 10 dakika önce" yemek verilecek.

Cezaevi, Müslüman mahkumların bulunduğu tüm koğuşlarda Ramazan ayı boyunca beş vakit namaz vakitlerini ilan edecek.

Bir yandan CARE'nin Georgia eyalet ofisi genel müdürü Murtaza Khawaja, anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını, ancak hapishanenin en başından "bu temel gereksinimleri karşılamayı" kabul etmesi gerektiğini söyledi.