ABD'li Komutan : ABD Kendi Çıkarları Doğrultusunda  Bir NATO Müttefikine Saldırabilir

ABD'li Komutan : ABD Kendi Çıkarları Doğrultusunda Bir NATO Müttefikine Saldırabilir

Amerikalı eski bir istihbarat subayı, ABD'nin çıkarları için NATO müttefiklerine dahi saldırabileceğini ifade etti.

ABD Deniz Piyade Kuvvetleri’nin eski istihbarat subayı Scott Ritter, ABD’nin kendi çıkarı için herhangi bir NATO müttefikine saldırmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD ordusunun Deniz Piyade Gücü’nde (Marine Forces) uzun süre istihbarat subaylığı yapan Scott Ritter, Judging Freedom YouTube kanalına verdiği demeçte, ABD'nin kendi çıkarları için herhangi bir NATO müttefikine saldırmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Ritter, “Eğer NATO üyesiyseniz, açıkça söylüyorum, ittifak için bir numaralı tehdit ABD'dir. Almanya'ya acımasızca saldırdık! Her şeyin burada duracağını, ihtiyaçlarımızın karşılanması için kimseye saldırmayacağımızı sanmayın. NATO, Washington'un çıkarına olmadığı sürece kimseye yardım etmez. Almanya, uygun fiyatlı Rus gazını alma arzusundan dolayı ‘rahatsız edici’ hale geldiğinde, onu sırtından bıçakladık!” dedi

ABD’nin NATO'yu gerektiğinde kırmaya hazır oldukları bir araç olarak kullandığına vurgu yapan Ritter, tüm bunların ittifakın var olmak için hiçbir nedeni olmadığını kanıtladığını belirtti.(Ajanslar)