ABD'li  Eski Üst Düzey Yetkililer Biden'a Mektup Yazdı : Esad İle Normelleşmelere izin Vermeyin

ABD'li Eski Üst Düzey Yetkililer Biden'a Mektup Yazdı : Esad İle Normelleşmelere izin Vermeyin

Eski ABD'li yetkililer, Biden yönetimini Esad ile normalleşmeye karşı direnmeye" çağırdı

Eski ABD'li yetkililer ve insan hakları aktivistleri, Başkan Joe Biden yönetimini, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye, o çatışmalardan zarar görmüş ülkesinde istikrarı sağlayacak adımlar atana ve reformları taahhüt edene kadar direnmeye çağırdı.

Biden ve Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e gönderilen bir mektupta yetkililer, Esad ile normalleşmeye yönelik "bölgesel sürüklenmeye" son verilmesi çağrısında bulundu ve bunun "daha etkili yardım çabalarını ve daha sürdürülebilir bir ateşkesi baltalayabileceğini" söyledi. söz konusu. mektup The Guardian gazetesi tarafından yayınlandı

Mektubu imzalayanlar arasında, 2011'den beri Suriye'de çalışan en üst düzey ABD yetkilisi olan eski CIA direktörü John McLaughlin, ABD'nin eski Suriye özel elçisi James Jeffrey ve Suriye Acil Durum Ekibi icra direktörü Moaz Mustafa yer alıyor.

Bu çağrı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Esad'la ilişkileri normalleştirme hamlelerinin, ardından Suriye cumhurbaşkanının on yıldan fazla bir süredir bir Arap ülkesine yaptığı ilk resmi ziyaretin ve Suudi Arabistan'ın Riyad'ın Esad örneğini takip edebileceği sinyallerinin ardından geldi.

Eski yetkililer, somut reformlar sağlamadan Esad ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik hamlelerin, uluslararası toplumun Suriye'deki krizi çözmeyi amaçlayan siyasi bir süreci şekillendirme kabiliyetini baltalayabileceğini söylüyor.

Eski yetkililer ayrıca Suriye'de "dış paydaşlar" tarafından garanti edilen bir ateşkesin ilk adım olarak resmileştirilmesi çağrısında bulundu.

Böyle bir hareket, kendisini Orta Doğu meselelerinden ayırmış ve dış politika enerjisinin çoğunu Ukrayna'ya odaklamış olan ABD yönetiminin katkısını neredeyse kesinlikle gerektirecektir denildi.

Ortadoğu Enstitüsü Suriye ve Terörle Mücadele ve Aşırılık Programları Direktörü Charles Lister bu bağlamda şunları söyledi: Devletler ve müttefikleri çaresiz ve kayıtsız ve Suriye rejimi kazanıyor.” dedi

Bu arada, BAE'li akademisyen Abdul Khaleq Abdullah'ın, Arap ülkelerinin Suriye rejimi ile ilişkilere artan müdahilliğinin, Suriye rejiminin Suriye rejiminin kendilerinden bağımsız olduğunun anlaşılmasından kaynaklandığını söyleyerek, Esad ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik bölgesel hamlelerin hız kazandığını ifade etti.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı