ABD'den Timsah Gözyaşları

ABD'den Timsah Gözyaşları

ABD, yıkıcı savaşları ve milyonlarca ölüme rağmen Ukrayna için timsah gözyaşları döküyor

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika, demokrasi adına 20 milyondan fazla insanı öldüren politikalar benimsemiştir. 73 milyondan fazla kayıpla İkinci Dünya Savaşı kesinlikle zamanımızın en ölümcül olaylarından biriydi.

Amerika'nın Afganistan, Endonezya, Pakistan, Sudan, Irak, Suriye ve diğer ülkelerdeki doğrudan ve dolaylı savaşları milyonlarca insanı öldürdü ve İran ise 260.000'den fazla şehitle bu savaşların kurbanlarından biri oldu.

Amerikalılar sadece sivilleri ve çocukları katletmediler, destekledikleri hükümetlere işkence ve terör yöntemlerini de öğrettiler.

Bazı ülkeler Amerika'nın demokrasi, özgürlük, insan hakları, barış vb. konulardaki aldatıcı açıklamalarına olumlu yanıt verirken, Washington'un sözlerinin aldatmadan başka bir şey olmadığını biliyorlar. Bu ülke tarafından Amerikan saldırganlığının ve demokrasi ve insan haklarının ihlalinin miktarını biliyorlar. Amerika'nın farklı ülkelerde yıkıcı savaşlar yürüttüğünü ve milyonlarca insanı öldürdüğünü ve bazı ülkelerde demokrasi ve insan hakları ihlallerine hayal kırıklığı yaratan bir tavır aldığını çok iyi biliyorlar.

Bu ülkeler Amerika'nın otokratik eğilimlerinin farkındalar ve Washington'un yanlış sloganlar attığını biliyorlar. Ama bu ülkeler, Amerika'yı aldatıyor ve çıkarlarını korumak için Amerika'nın aldatıcı açıklamalarına inanıyormuş gibi yapıyorlar.

Son zamanlarda, demokrasi ve insan hakları savunucuları arasında yer alan ABD Başkanı Joe Biden, Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmede kendisine gelişmiş bir hava savunma sistemi sağlama sözü verdi.

Zelenski ile yaptığı telefon görüşmesinde Biden, Rusya'nın sivilleri hedef aldığını iddia ederek, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteğin sürdüğünü vurguladı.

Ancak Amerika'nın Ukrayna için gözyaşı dökmesi uzun sürmeyecektir. Tarih, ABD'nin müttefiklerini veya dost dediği kişileri her zaman terk ettiğini göstermiştir. (Ajanslar)