ABD'den Nükleer Anlaşma Açıklaması

ABD'den Nükleer Anlaşma Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Viyana'daki BM Güvenlik Konseyi'nin yeniden canlandırılması konulu müzakerelere atıfta bulunarak, "İran'la nükleer anlaşmaya tam bir dönüş istiyoruz" dedi.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price Viyana'daki BM Güvenlik Konseyi görüşmelerine atıfta bulunarak düzenlediği basın toplantısında, "İran'la nükleer anlaşmaya tam ve karşılıklı bir dönüş istiyoruz" . İran'la müzakereler Viyana'da devam ediyor ve son günlerde bir miktar ilerleme kaydedildi ve İran'ın nükleer programında kaydedilen ilerleme nedeniyle nükleer müzakereleri hızlandırmamız gerekiyor. dedi

Yine Salı günü, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İran ile Viyana nükleer anlaşmasının geri kalan ülkeleri arasındaki müzakerelerin yeniden başlatılması sürecini çok yavaş olarak nitelendirdi.

Fransız dışişleri bakanı ayrıca, müzakerelerin yavaşlığının, herkesin çıkarlarına saygı duyulan ve kabul edilebilir bir zamanda ulaşılan bir anlaşmaya varma olasılığını tehlikeye attığını söyledi.

Loudrian, Aralık ayı sonlarında iki tarafın çok az ilerleme kaydettiğini kaydederek, nihai bir anlaşmaya varmak için daha gidilmesi gereken uzun bir yol olduğunu söyledi.